Jan Vacek
29. srpna 2016 • 12:03

Rána pro Radu: Má přetrhané vazy v koleni, sezona pro něj skončila

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhorší obavy Mladé Boleslavi se potvrdily. Klíčový záložník Jakub Rada utrpěl v pátečním ligovém utkání proti Hradci Králové poranění kolena, následné vyšetření magnetickou rezonanci odhalilo přetrhané vazy. Zkušený středopolař, jenž nechyběl v nominaci reprezentačního kouče Karla Jarolíma pro úvod kvalifikace mistrovství světa, půjde během dvou týdnů na operaci. Sezona pro něj s největší pravděpodobností skončila.



Rada utrpěl zranění v závěru prvního poločasu po nezaviněném souboji s hradeckým Petrem Marešem. Hřiště opouštěl s bolestivou grimasou v obličeji za pomoci nosítek a lékařů, následně ihned zamířil do nemocnice. To potvrdilo zranění kolena, v pondělí se pak podrobil vyšetření magnetickou rezonancí.

Mladá Boleslav - Hradec Králové: To bolelo! Rada si v souboji s Marešem zranil koleno a dohrál
Video se připravuje ...

Výsledky jsou pro hráče i klub zdrcující. Rada má přetrhané křížové vazy v koleni. „Na operaci by měl jít kolem 10. září. Koleno má hodně nateklé, takže se musí počkat, až otok splaskne,“ informoval tiskový mluvčí klubu Jiří Koros.

Už nyní je prakticky jisté, že pro 29letého záložníka sezona skončila. Pokud vše půjde dobře, mohl by stihnout začátek letní přípravy. Pro Mladou Boleslav se jedná o obrovskou ztrátu. Rada je klíčovým hráčem. Pracuje na velkém prostoru, na hru mužstva má obrovský vliv. Ve čtyřech úvodních kolech vstřelil dva góly a přidal stejný počet nahrávek.

Středočeský klub nyní musí řešit, jak zraněnou oporu nahradí. Na jeho pozici má totiž pouze Jiřího Valentu, proto není vyloučeno, že dojde k doplnění kádru. „Je to pro nás velké oslabení, na které asi budeme muset během reprezentační pauzy reagovat,“ přiznal trenér Leoš Kalvoda.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:0. Domácím zajistili výhru Hůlka s Magerou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud