30. srpna 2016 • 15:45

Křetínský o přestupech: Řešíme Kadlece, Brabce a posilu z ciziny

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

První úkol na seznamu si může zaškrtnout. Hlavní přestupový cíl už majitel Sparty Daniel Křetínský přivítal na Letné. Tomáš Rosický podepsal v úterý smlouvu na dva roky. Sparta však s posilováním nekončí a hodlá být na přestupovém poli i nadále aktivní. „Přestup Václava Kadlece je nyní v rukou agenta pana Pasky a řešíme ještě příchod jednoho ofenzivního hráče z ciziny,“ prozradil Křetínský na úterní tiskové konferenci.



Z vyjádření sparťanského majitele lze vyčíst, že se Sparta na přestupovém trhu zdaleka neřekla poslední slovo. Aktuálně řeší vedení pražského klubu několik bodů, které se týkají jak příchodů, tak i odchodů.

Tím prvním je transfer reprezentačního útočníka Václava Kadlece z dánského Midtjyllandu. „Nabídli jsme za něho 3x více, než kdy v historii. Nyní je jeho přestup v rukou jeho agenta pana Pasky,“ uvedl Křetínský. Dánský klub si 24letého fotbalistu pořizoval z německého Frankfurtu za částku, která se pohybovala kolem 60 milionů korun, a dal jasně najevo, že na něm nehodlá prodělat.

Druhým bodem je uvolnění obránce Jakuba Brabce, jemuž v červenci nevyšla už dvě přestupová jednání s belgickými kluby. Nejdříve se Sparta nedohodla s Anderlechtem, poté ani s Racingem Genk. V srpnu se však znovu ozval klub z Bruselu, přesto k dohodě opět nedošlo. Křetínský však v úterý naznačil, že jeho setrvání v klubu není jisté.

Majitel Sparty Křetínský: O roli Rosického, posilách i odchodu Brabce
Video se připravuje ...

„U Jakuba Brabce máme otazník. Vedle Anderlechtu projevil zájem i jiný klub a Jakub má silný zájem o zahraniční zkušenost, přestože bychom ho stejně jako Láďu Krejčího preferovali udržet v kádru. Hráčům, kteří mají přání odejít, ale bránit nebudeme,“ nastínil Křetínský, jak vypadá situace ohledně 24letého stopera.

Sparťanský majitel také oznámil, že klub jedná posile ze zahraničí. „Řešíme ještě příchod jednoho ofenzivního hráče z ciziny. Jméno nebudu prozrazovat,“ zůstal však tajemný. Naopak na hostování by podle informací deníku Sport měl zamířit reprezentant do 21 let Aleš Čermák, který nastoupil k několika utkáním, avšak trenér Zdeněk Ščasný nebyl spokojený s jeho výkony.

Rosický: Do Sparty jsem si nepřišel jen tak zahrát, ale vyhrát titul!
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický pózuje s dresem Sparty, do které se vrátil po 15 letech
Tomáš Rosický pózuje s dresem Sparty, do které se vrátil po 15 letech

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud