5. září 2016 • 18:48

Slavia oznámila trenéra! Šilhavý nahradil Uhrina, přichází z Dukly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia udělala poměrně nečekaný tah. Trenérem klubu se po odvolání Dušana Uhrina stal Jaroslav Šilhavý, dosavadní kouč Dukly. Bývalý hráč "sešívaných" podepsal smlouvu do léta 2018, klub to oznámil na svých internetových stránkách.



" Jaroslav Šilhavý je výborný trenér s mnoha úspěchy. Od začátku byl jedním z hlavních kandidátů na nástupce Dušana Uhrina . Chtěl bych poděkovat panu Šilhavému i Dukle za férová jednání,” uvedl na klubových stránkách předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík .

Vedení Slavie vybíralo nového trenéra od zápasu s Plzní (1:3), po kterém byl odvolaný Dušan Uhrin. Nabídku od klubu odmítl Luboš Kozel, zástupci Slavie jednali v Itálii se Zdeňkem Zemanem. Ani tam ale k dohodě nedošlo.

Nakonec se novým koučem Slavie stane muž, který u "sešívaných" působil tři roky jako hráč (1990 - 1993). "Je pro mě obrovskou ctí, že budu trénovat klub s tak velkou tradicí a ambicemi,” prohlásil Jaroslav Šilhavý.

Půjde o jeho sedmé angažmá v roli prvoligového hlavního trenéra, vedle Dukly vedl také Kladno, Plzeň, České Budějovice, Liberec a Jablonec. V minulosti dělal rovněž asistenta v konkurenční Spartě a v reprezentaci.

Největších úspěchů dosáhl Šilhavý s Libercem, s nímž vyhrál v sezoně 2011/12 titul a postoupil do vyřazovací fáze Evropské ligy. Je zároveň rekordmanem v počtu odehraných zápasů (465) v české lize.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud