18. září 2016 • 14:30

Bílek je nedoceněný. Není to náhodná volba, říká jihlavský manažer Bokša

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaklínali se, že tentokrát na podzim trenéra neodvolají. Věřili posílenému mužstvu i Michalu Hippovi. Jenže už po šestém kole nastoupil před povadlý soubor Michal Bílek. Management Vysočiny udělal stejný krok jako v předchozích sezonách. „Byli jsme přesvědčeni, že se to letos nestane,“ prohlásil sportovní manažer Milan Bokša. 



Stejně dopadli František Komňacký, Petr Rada i Luděk Klusáček. Špatný rozjezd ligy = padák pro hlavního kouče. Tak to v Jihlavě funguje. „Fotbal je nevyzpytatelný a zase jsme se dostali do této situace,“ uvedl Bokša, jenž na lavičce zaskakoval loni od září do prosince po Klusáčkově odchodu a před nástupem Hippa. 

Teď to na horké půdě zkouší Bílek, muž s velkým jménem. Jenže také kouč, jenž má od dob u národního týmu pošramocenou pověst u fanoušků. Jednoduše: není miláčkem davů. V Jihlavě to bude mít těžké, jakkoliv všichni jako mantru opakují, že současný kádr je kvalitnější než na jaře.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Jablonec 1:1. Bílek bral v premiéře bod
Video se připravuje ...

„Atmosféra uvnitř týmu je mnohem čistší, lepší. A kádr je opravdu silnější, i když to na výsledcích není vidět a na hráčích je znát zklamání z toho, kolik máme bodů,“ líčil Bokša. „Skutečně věřím, že se letos nebudeme bavit o záchraně,“ dodal manažer, jenž ocenil postoj Michala Hippa. 

Ten přijal nabídku svého nástupce a zůstal u mužstva v roli asistenta. Jejich vztah je totiž nadstandardní. „Málokterý trenér by takový krok udělal, většinou jim to ješitnost nedovolí,“ usoudil Bokša. „Od Michala je to nesmírně cenný projev jeho vztahu ke klubu a nejde o peníze,“ dodal. Od nového stratéga očekává, že získá hráče na svou stranu. „Michala vnímáme jako vynikajícího hráče, ale často nedoceníme, co dokázal jako trenér. Není to náhodná volba. Jasně jsme si řekli, že máme eminentní zájem jej získat,“ shrnul člen jihlavského managementu. 

Zklamaný Michal Bílek
Zklamaný Michal Bílek

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud