Michal Koštuřík
19. září 2016 • 19:57

Kouč Zlína: Kdo přišel, nelitoval. Z Rosického byli zklamaní diváci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kochal se atmosférou, fotbalem. A remízu se Spartou bral. „Krásný zápas,“ prohlásil zlínský trenér Bohumil Páník, jenž s týmem udržel neporazitelnost a první místo v ePojištění.cz lize. Na své svěřence byl znovu hrdý. Že proti domácím nestál Tomáš Rosický, to přijal bez emocí. „Říkal jsem hráčům, že když nastoupí, tak budu chtít, ať se mu zkusí vyrovnat. Jeho absenci jsem vzal úplně normálně. Zklamaní byli hlavně diváci, kteří ho chtěli vidět hrát,“ mínil trenér lídra soutěže.



Narazily na sebe dva styly. Sparťanské pokusy o ťukes po zemi, řízení centrálními záložníky Martinem Frýdkem a uzdraveným Bořkem Dočkalem. Na druhé straně byla zlínská přímočarost, bojovnost na hranici sebeobětování. Jejím nositelem byl například Tomáš Janíček, jenž zaskočil na stoperu místo distancovaného kapitána Tomáše Hájka. A obstál. „Je to válečník, odehrál to, co umí,“ uvedl Páník. „Kdo přišel, ten nemusí litovat. Hráče chválím za to, že jsou takoví, jací jsou,“ poklonil se svému celku, který měl v dramatické bitvě také kopec štěstí.

Páník o sporně odpískaném ofsajdu: Každý je omylný
Video se připravuje ...

Sparťané třikrát trefili břevno, z toho David Lafata dvakrát. „Lafata opět ukázal, jaký má na tyhle situace čich a my máme dobře postavené branky,“ usmál se Páník. „Ale i my jsme měli své možnosti. V bráně byl precizní Standa Dostál. Pochytal to, co měl. Nejvíc si cením toho, že jsme se po inkasovaném gólu zase dali do útočné fáze. Přišel tam Traoré a ukázal sílu. Odehrál to, co měl,“ pochválil posilu z Táborska, která si zapsala premiéru v nejvyšší soutěži.

Pro mylně odpískaný ofsajd před Holíkovou trefou na 2:1 měl kouč vcelku pochopení. „Pan rozhodčí měl chvíli počkat, než zvedne praporek. Ale každý je omylný. Rozhodčí se snaží pískat…dobře,“ dodal Páník s lehkým pousmáním.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Sparta 1:1, bod zachránil Kadlec, domácí vedou ligu
Video se připravuje ...

Zlínský kapitán Jugas: Dobrá remíza, s bodem jsme spokojeni
Video se připravuje ...

Zlín - Sparta: Ševci vedou! Na Holíkův centr vyskočil Jugas a je to 1:0
Video se připravuje ...

Václav Kadlec se skloněnou hlavou v zápase ve Zlíně
Václav Kadlec se skloněnou hlavou v zápase ve Zlíně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud