Jonáš Bartoš
21. září 2016 • 15:40

Slávisté se těší na Rosického. Byl to dětský vzor, taktika ale zůstane stejná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pořadí 286. derby pražských „S“ možná dostane speciální nádech. Po téměř šestnácti letech do něj může zasáhnout Tomáš Rosický, jedna z nejvýraznějších postav historie českého fotbalu. Slávistický tábor počítá s tím, že zkušený záložník se objeví ve sparťanské sestavě. „Ale přál bych mu, ať ještě počká a prosadí se v dalších zápasech,“ pousmál se slávistický kouč Jaroslav Šilhavý.



Tomáš Rosický představuje největší atrakci české ePojisteni.cz ligy. Po návratu z Arsenalu zatím zvládl 19 minut proti Mladé Boleslavi, na pondělní dohrávku ve Zlíně ale s týmem ani necestoval. Předtím vynechal i duel Evropské ligy na půdě anglického Southamptonu.

Zvládne teď v neděli derby se Slavií? „Myslím, že bude hrát, (sparťané) všechno směřují k derby. Počítám s tím, že Tomáš nastoupí, jestli ne od začátku, do hry bude připravený určitě. Ale nezjišťoval jsem, jestli je zraněný,“ odhadoval slávistický trenér Jaroslav Šilhavý .

Vyprodaná Letná se těší, že uvidí v akci mimořádně schopného hráče, na kterého domácí barvy hodně spoléhají. Právě proti Slavii, přesně 1. prosince 2000, naposledy oblékl sparťanský dres před tím, než zamířil na zahraniční štace (Borussia Dortmund, Arsenal).

Šilhavý: Derby s Rosickým? Přeju mu, ať se prosadí v dalších zápasech
Video se připravuje ...

„Z fotbalového pohledu asi bude dobře, když Tomáš nastoupí. Znamená velkou kvalitu, s ním by zápas o level stoupl. Z našeho pohledu bych mu ale přál, ať se prosadí v dalších zápasech a počká si,“ usmíval se Šilhavý na setkání s novináři.

Prvním faktorem u sparťanské desítky je zdraví. Pokud bude fit, znamená obrovské nebezpečí pro jakéhokoliv soupeře. A pro všechny fanoušky mimořádný zážitek, protože jiný hráč podobného kalibru po českých trávnících neběhá.

„Odmala jsem ho měl jako fotbalový vzor, určitě budu rád, když si proti němu zahraju,“ neskrýval slávistický záložník Jaromír Zmrhal. „Víme, že Tomáš Rosický má obrovskou kvalitu, v republice je to teď velké téma. My se ale nemůžeme soustředit jen na něho, musíme se soustředit na celý tým a vnímat kvalitu celku,“ zdůraznil gólman Jiří Pavlenka.

V případě, že se Rosický na trávníku objeví, musí si celá slávistická jedenáctka dávat ohromný pozor. „Tomáš je velký fotbalista, zaměříme se na něj, když bude mít balon. Ale taktika diametrálně jiná nebude, ať už bude hrát, nebo ne,“ prohlásil Šilhavý.

Výjimečné kvality sparťanské desítky oceňují i hráči. „Má výborný přehled ve hře, umí založit šanci pro jiné hráče, o tom víme,“ prohlásil Pavlenka. „Ale věřím, že my to přebijeme týmovou hrou a zápas zvládneme,“ dodala slávistická jednička.

Zmrhal před derby: Rivalita se Spartou je opravdová
Video se připravuje ...


Zelenka: Věci jako Rosický tu neumí nikdo. Lidi si o nich budou vyprávět
Video se připravuje ...

Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
Video se připravuje ...

Sparta - Mladá Boleslav: Fanoušci Sparty přivítali Rosického pokřikem a obřím portrétem
Video se připravuje ...

Rosický: Do Sparty jsem si nepřišel jen tak zahrát, ale vyhrát titul!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud