22. září 2016 • 15:45

Sparta a Slavia před derby: trumfy, slabiny i hráči s X faktorem

Autor: kub, jp
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou osobnosti Sparty a Slavie?Kdo jsou osobnosti Sparty a Slavie?FOTO: Koláž iSport.cz

    268. derby pražských S? To bude v neděli na vyprodané Letné souboj řady nových tváří i osvědčených opor. Sparta i Slavia před sezonou posílily a mají v kádru zajímavá esa v rukávu, silné zbraně, ale i hráče s nepříliš dobrou. Deník Sport vybral tři osobnosti na každé straně, které mohou promluvit do dění ve sledovaném šlágru.

  • Trumf Sparty - Tomáš Rosický

    Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
    Video se připravuje ...

    Stejně jako před Mladou Boleslaví, Southamptonem i Zlínem budou fanoušci Sparty v napětí, zda nastoupí hráč s číslem 10. Pokud ano, má Tomáš Rosický všechny předpoklady k tomu stát se hlavním esem rudých. Výkon týmu zvedne už jen svou přítomností na hřišti, bude to mocný impulz.

  • Slabina Sparty - Michal Kadlec

    Sparta - Mladá Boleslav: Michal Kadlec v bolestech – srazil se hlavou s Mebrahtuem
    Video se připravuje ...

    Kouč Zdeněk Ščasný držel nad navrátilcem z Fenerbahce ochrannou ruku, nicméně po prohře v Southamptonu už to dál nešlo. Michal Kadlec zavinil dva góly, a tak si ve Zlíně poprvé v sezoně sedl mezi náhradníky. Pokud však Ondřej Mazuch nebude fit, vrátí se reprezentant do sestavy.

  • X faktor Sparty - David Lafata

    Sparta - Mladá Boleslav: Diviš vyrazil nepřesvědčivě a Lafata poslal Spartu do vedení 1:0
    Video se připravuje ...

    Na jaře vytáhl v derby Spartu z hrobu, když se nadvakrát prosadil hlavou – nejprve trefil z velké dálky tyč a pak odražený míč doklepl do sítě. Takový gól nikdo jiný než David Lafata neumí, však také domácí impozantní vyrovnávací trefa nabudila a Slavii nakonec porazili 3:1. Jde z něj strach.

  • Trumf Slavie - Milan Škoda

    Slavia - Příbram: Konečně! Škoda dal první gól v sezoně a Slavia vede 2:0
    Video se připravuje ...

    Během minulých dvou sezon se z něj stal velký střelec, což v probíhajícím ročníku úplně nenaplňuje, ale ani tak nemůže být Milan Škoda v žádném případě podceňovaný. Pořád má obrovskou sílu a tah na bránu a mít ho Sparta ve vlastním vápně, to je krizový moment.

  • Slabina Slavie - Gino van Kessel

    Slavia - Zlín: Van Kessel utekl všem, ale bránu netrefil
    Video se připravuje ...

    Může být klidně za hvězdu celého zápasu, jeho rychlost může být velmi platná, a když se mu povede nějaká akce... Kdo ví. Jenže v současném rozpoložení je Van Kessel spíš hráčem, který se po hřišti plouží a není vůbec výrazný. V útoku často ztrácí míče, do obrany zatahuje na oko.

  • X faktor Slavie - Jaromír Zmrhal

    Olomouc - Slavia: Zmrhal dorazil Hušbauerovu střelu a je vyrovnáno
    Video se připravuje ...

    Je odchovaný Slavií, velmi dobře chápe význam derby, které zná už od žákovských let. Mladý poctivec, jenž patří do sestavy červenobílých už od devatenácti let, třeba rozhodl derby před rokem. Tichý, ale už teď velmi zkušený a pro sešívané jeden ze základních pilířů.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud