24. září 2016 • 18:39

Štetina se blýskl dvěma góly. Ani nevím, jak jsem to tam dorval, vtipkoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože kvůli zdravotním problémům z předchozího utkání s Bohemians 1905 až do čtvrtka netrénoval a vynechal v týdnu zápas domácího poháru ve Velkém Meziříčí, mohl se dnes stoper Lukáš Štetina poprvé mezi dospělými radovat ze dvou vstřelených branek v jednom duelu. Fotbalisté Dukly i díky nim vyhráli v 8. ligovém kole 4:2 nad Brnem a poskočili do horní poloviny tabulky.



"Naposledy jsem dal dva góly asi v dorostu ještě v Nitře. Určitě z toho mám radost a doufám, že se to bude vyvíjet podobným směrem. Je to tak trochu paradox, protože jsem se od první minuty necítil moc dobře," řekl novinářům Štetina.

"Teprve ve čtvrtek jsem začal trénovat, protože jsem měl z posledního zápasu s Bohemkou trošku problémy s kotníkem. Moc jsem toho nenatrénoval. Od první minuty to bylo náročné, trochu jsem šlapal vodu, ale dal jsem dva góly, takže nakonec to bylo dobře," dodal s úsměvem pětadvacetiletý slovenský stoper.

Oba góly do branky doslova dotlačil. Nejprve v 11. minutě po standardní situaci z úhlu propasíroval míč do sítě a zvýšil na 2:0. "Viděl jsem, že to někdo ze spoluhráčů tečoval. Chtěl jsem zůstat stát kvůli ofsajdu, ale pokračoval jsem. Jen tak tak jsem míč zachytil a v podstatě od brankáře to tam dotlačil. Ale počítá se," usmál se Štetina.

V polovině druhé půle pak zvýšil na 4:2, když do něj vyrazil míč brněnský brankář Dušan Melichárek. "Ani pořádně nevím, jak jsem to tam dorval. Myslím, že to byl odražený balon od jejich brankáře. Já jsem se už jen radoval, bylo to trochu překvapení i pro mě," řekl Štetina, který si vylepšil bilanci v české lize na šest gólů.

Duel na Julisce byl hodně divoký a mohl skončit vyšším skóre. "Bylo hodně šancí, pro diváka to bylo velmi zajímavé. Bylo se na co dívat. V druhé půli nás podržel brankář Rada, ale celé mužstvo pracovalo dobře. Néstor měl tři tutovky, mohlo to skončit 6:6 a možná i 10:10," žertoval Štetina. "Ale myslím, že jsme celý zápas byli my tvůrci hry a zaslouženě jsou tři body u nás," dodal.

Jeho tým pod novým hlavním trenérem Jaroslavem Hynkem ze tří kol uhrál sedm bodů. "Pevně věřím, že nás to nakopne a začneme nějakou úspěšnou sérii. Čeká nás Boleslav, která je druhá, ale budeme se snažit bodovat i tam," dodal Štetina.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Brno 4:2. Domácí zase nadělovali
Video se připravuje ...

Dukla - Brno: Brněnská obrana hoří, druhý gól Dukly vstřelil Štetina
Video se připravuje ...

Dukla - Brno: Dukla opět vede o dva góly, na 4:2 se trefil Štetina
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud