Jan Podroužek
25. září 2016 • 10:00

Slavia visí na Škodovi. Střelci se na Letné daří, trefí se i potřetí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letná se jim musí zajídat, těžko můžou slávisté milovat stadion svého fotbalového nepřítele. Ale jeden „sešívaný“, který tam dnes přijede rád, by se možná našel. Milan Škoda dal na sparťanském hřišti gól v minulém i v předminulém derby. V obou případech z toho bylo sice rychlé vedení hostů, ale taky konečná prohra. 



Poslední dvě derby na Spartě mají jen dva hráče, kteří se trefili v obou utkáních. Za rudou stranu David Lafata , za červenobílou Milan Škoda . Velká jména, na něž týmy spoléhají. Hlavně ve druhém případě visí Slavia na svém milovaném střelci.

Je jejím lídrem, reprezentantem, fanoušky i klubovým vedením zbožňovaným hráčem. Už dvakrát mohl pláchnout do zahraničí, ale pokaždé ho Slavia zuby nehty udržela v klubu. Jinak řečeno, podle myšlení červenobílého vedení ještě nenastal čas, aby se mužstvo mohlo obejít bez Milana Škody.

Jeho význam pro Slavii byl mimořádný zejména v sezoně 2014/2015. Červenobílí tenkrát skončili jedenáctí devět bodů nad sestupovým pásmem, Škoda dal skoro polovinu všech gólů. Devatenáct ze čtyřiceti! Bez něj by tehdy dost možná tým z Edenu zahučel do druhé ligy.

Právě v tom ročníku začalo velké a taky zcela právoplatné vzývání třicetiletého kanonýra. „S ním v útoku jsme silnější,“ shodují se jeho spoluhráči jako jeden muž. Každý z kabiny už to aspoň jednou řekl.

Oběhl si Brabce, povodil Holka

Teď sice žádnou boží formu nemá, v lize dal ze šesti zápasů pouze dva góly. I tak má v sobě ještě jednu sílu, která se v neděli na Letné může nakrásně uplatnit. Umí dát gól Spartě na jejím stadionu, povedlo se mu to v posledních dvou případech.

Ten starší je z dubna 2015. Famózní kousek. Oběhl stopera Jakuba Brabec, pak si elegantně povodil jeho kolegu Maria Holka a Marku Štěchovi dal jesle jak vystřižené. Pak Slavia dostala dva góly a do baťohu na body neměla co dát.

Druhý případ je z letošního března. Josef Hušbauer zahrál roh, který proletěl těsně vedle Lukáše Železníka, ale přistál pod Škodovu nohu a ten ho rychlým švihem poslal za Davida Bičíka . Neuhlídal ho Jakub Brabec, čímž se vybavují vzpomínky na duben 2015.

Ty dva zářezy měly hodně podobného. Nejdřív ten opakující se souboj Škoda–Brabec. Pak taky to, že obě branky padly hrozně rychle. Ve čtvrté a v šesté minutě. A ještě jedna shoda, Slavia vždycky jela z Letné poražená – na jaře 1:3, loni 1:2. Ani jednou svůj náskok, který jí přichystal Škoda, neudržela.

Proto teď patří zkušenému střelci velká pozornost. Zpraží zase Spartu na startu utkání? A když ano, povede to konečně k bodům?

Nejhezčí trefy z posledních derby? Dvakrát Lafata, ale vede Škodova paráda
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Škoda se zbavil Brabce a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud