25. září 2016 • 19:47

Zmrhal zase ukázal, jak na Spartu umí: Je to jedno z největších vítězství

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparto, pozor na něj! Záložník Slavie Jaromír Zmrhal se stává specialistou na zápasy s odvěkým rivalem. Před rokem v Edenu rozhodl jediným gólem proti rivalovi o výhře slávistických fotbalistů 1:0 a dnes na Letné brankou zpečetil v 79. minutě vítězství červenobílých 2:0. „ Je to možné, že je to tím, že derby je výjimečný zápas a člověk má větší motivaci. Bere se to úplně jinak," řekl novinářům spokojený Zmrhal.



Na Letné se prosadil v 79. minutě, kdy utekl Martinu Frýdkovi a únik z poloviny hřiště zakončil prostřelením sparťanského brankáře Tomáše Koubka . "Běžel jsem docela dost dlouho od půlky, koukal jsem i na Muriho (Mešanoviče – pozn. red.), který mi nabíhal. Ale stoper se stahoval k Murimu, takže jsem měl otevřenou bránu," komentoval Zmrhal svůj gól.

Slavia vyhrála v lize na Spartě poprvé od října 2008 a památného vítězství 4:1. "Je to asi jedno z největších vítězství. Pak jsou domácí zápasy, ale vyhrát na Spartě venku, to se mi za mou kariéru v áčku povedlo poprvé," radoval se Zmrhal.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Potěšilo ho, že slávisty nezlomila neproměněná penalta Mešanoviče ze závěru první půle. "Mohli jsme dát gól do šatny, byla by to výhoda, ale takový je fotbal. Musí to někdo vzít na sebe, buď ji dá, nebo ne. Snažili jsme se Muriho povzbudit, aby na to nemyslel. A i když nedal penaltu, tak pak dal gól vítězný gól. Nesrazilo nás to a ve druhé půli to bylo i vidět," řekl Zmrhal.

"Důležité bylo, že jsme po první brance nezalezli. Řekli jsme si, že musíme dál hrát svou hru a asi to byla dobře zvolená hra. Měli jsme víc šancí než Sparta. Musíme ale takové výkony podávat celou sezonu," dodal třiadvacetiletý záložník.

Šilhavý: Je to skvělý pocit! Vyhráli jsme zcela zaslouženě
Video se připravuje ...

Barák: Dnes to byl s Hušbauerem náš nejlepší zápas
Video se připravuje ...

Ščasný: Sedneme si s vedením a najdeme nejlepší řešení pro mužstvo
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud