26. září 2016 • 05:00

Slavia olé, jásal Šmicer po derby. Berger chválil, Strašák vtipkoval

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký úspěch vzbudil zasloužený ohlas! Fotbalisté Slavie po téměř osmi letech poprvé vyhráli na Spartě a uznání se po výhře 2:0 ve sledovaném derby dočkali také od velkých hráčů, kteří oblékali červenobílý dres v minulosti. Za výsledek se dočkali uznání od Vladimíra Šmicra, pochvalu připojil také Patrik Berger.



Šmicer je pamětníkem až do včerejška posledního úspěchu Slavie na stadionu rivala. K vítězství 4:1 přispěl 6. října 2008 dvěma góly. Stejný kousek se povedl napodobit týmu trenéra Jaroslava Šilhavého . „Nádhera, gratulace týmu a trenérům k naprosto zaslouženému vítězství na Spartě!!! SK Slavia Praha olé!!“ napsal Šmicer na Twitteru.

Přebolelo u něj tak i zklamání z toho, že jeho a další legendy na derby vedení klubu nepozvalo. Na to si postěžoval ještě před výkopem šlágru na Letné. „Žádný respekt po hráče,“ psal Šmicer.

Pochvalu vysekl Slavii také Patrik Berger. Sparťanský odchovanec, který ve Slavii působil v letech 1991 až 1995, ale závěr kariéry opět strávil ve Spartě. Na sociální síti vicemistr Evropy z roku 1996 obvykle komentuje hlavně výsledky FC Liverpool, kde si během svojí úspěšné kariéry udělal největší jméno.

Sparta - Slavia: Barák trefil tyč, Mešanovič dal dorážkou Slavii vedení 1:0
Video se připravuje ...

Tentokrát poskytl 45 tisícům fanoušků, kteří ho sledují, svůj pohled na šlágr české ligy. „Jednoznačné a zasloužené vítězství Slavie v derby. Slávka jasně lepší po všech stránkách a to ještě nedala penaltu koncem první půle,“ zhodnotil Berger průběh derby.

Svůj komentář k úspěchu připojil také bývalý šéf slávistického kotle Lukáš Vala alias Strašák. „Do mrtvol se nekope,“ vzkázal nejdříve. Zavtipkoval si na adresu nového slávistického kouče. „Oslava trenéra Šilhavého je podle mě přehnaná. Dnes mohl dát v průběhu zápasu šanci nějakým juniorům nebo dorostencům, aby si zahráli.“

Sparta - Slavia: Zmrhal utekl od půlky všem a přidal druhý gól Slavie
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Šilhavý: Je to skvělý pocit! Vyhráli jsme zcela zaslouženě
Video se připravuje ...

Barák: Dnes to byl s Hušbauerem náš nejlepší zápas
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud