1. října 2016 • 23:29

Šilhavý po Karviné: Bylo těžké potvrdit derby, kluci se mi zdáli nervózní

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tomu se říká nástup. Trenér Jaroslav Šilhavý má zatím se Slavií v ePojisteni.cz lize bilanci jedné remízy a tří výher. Ta poslední nad Karvinou se ale nerodila snadno. „Když máme potvrzovat roli favorita, je to ještě takové syrové. Ale kluci opět potvrdili, že charakter tady je,“ těšilo zkušeného kouče.



Šilhavý hned po zápase gratuloval soupeři. „Musím vyzdvihnout výkon Karviné. Vedla si velice dobře takticky, fotbalově a těžko jsme se do ní dostávali, hlavně v prvním poločase,“ uznal.

Slávistický kouč zároveň přiznal, že jeho tým měl trochu problémy sám se sebou. „Bylo těžké po derby to potvrdit. Kluci se mi zdáli nervózní, bylo tam míň pohybu, jako by bylo cítit, že je to třetí utkání v týdnu,“ tvrdil.

„Měli jsme velké hřiště, vypadlé balony získávala Karviná a to nás stálo spoustu sil. V předfinální a finální fázi jsme chybovali, nebylo to ono,“ dodal Šilhavý.

Jeho tým ale nakonec ošemetné utkání zvládl. „Cením si toho, že jsme šli za třemi body. Nakonec se nám to podařilo. Když máme potvrzovat roli favorita, je to ještě takové syrové. Ale kluci opět potvrdili, že charakter tady je,“ ocenil.

Nakonec měl Šilhavý slova chvály pro útočníka Murise Mešanoviče. Ten totiž jako střídající hráč utkání rozhodl. Ne poprvé v této sezoně. „Jsem rád, že se k tomu Muris takhle staví. Takhle by měl vypadat střídající hráč. Přijde, je ho plné hřiště a nakonec rozhodne,“ těšilo trenéra Slavie.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Karviná 1:0. Domácí potvrdili formu
Video se připravuje ...

Slavia - Karviná: Laštůvka nejdřív zázračně zasáhl, pak už ho Mešanovič překonal. 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud