2. října 2016 • 21:20

Trpišovský o jednání se Spartou: Půlka srdce bude vždycky smutná

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta se odmítá! Takový vzkaz vyslali fanoušci fotbalového Liberce kouči Jindřichu Trpišovskému při duelu proti Teplicím (2:0). Ligová výhra totiž může být jeho poslední na lavičce Slovanu, není tajemstvím, že populárního trenéra by chtěla získat Sparta jako náhradu za Zdeňka Ščasného. „Nějaký kontakt proběhl, v pondělí mám schůzku s majitelem,“ přiznal Trpišovský.



„Jeden transparent jsem zaregistroval, o té situaci mluví všichni. Pro nikoho to není jednoduché, pro nás, pro hráče, ani pro ty lidi. Jsem rád, že to proběhlo touhle formou, že to nebylo ostřejší,“ ulevilo se Trpišovskému.

Proběhla nějaká debata s kotlem, bylo vidět, že jim házíte čepici…
„Proběhla, ptali se mě na tu situaci, chtěli vědět, jak to je, což chápu. Se zástupci fanoušků se sejdu, stejně jako večer s hráči, a probereme to. Někdo mi vyčítal, že jsem se k tomu nevyjadřoval, ale já toho fakt moc nevím, to zaprvé. Zadruhé jsme se nechtěli rozptylovat na ty dva zápasy (v EL s PAOK Soluň a v lize s Libercem) a za třetí by to, jak to dopadne, což já sám nevím, měli jako první vědět hráči a lidi v klubu.“

Před vámi je reprezentační pauza, řekněte, kde byste raději pracoval - v Liberci, nebo v Praze ve Spartě?
„Nějaký kontakt proběhl, já jsem byl rezolutní v tom, že musím dodělat do neděle práci tady v Liberci a že do té doby se o ničem bavit nebudeme. Nějaké stanovisko v hlavě v tuhle chvíli mám, ale chci, aby ho první slyšeli hráči, které jsem trénoval, a potažmo lidi tady v Liberci. Zítra ráno mám schůzku s majitelem, kde tu situaci budeme řešit. V rukách to ale mají hlavně kluby. Pro mě to není jednoduchá situace, protože ať to dopadne tak nebo tak, z půlky bude srdce smutný a z půlky rádo. Mám Liberec rád, dal mi obrovskou šanci a já jsem udělal všechno pro to, abych ji splatil… I proto nějaké věci, které se objevily během roku, nedopadly.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Teplice 2:0, Slovan zlomil ligovou mizérii
Video se připravuje ...

Takže nevíte, kde budete trávit reprezentační pauzu…
„Opravdu to nevím, to říkám upřímně. Od středy jsem v Liberci na hotelu a řeším věci tady. Pro mě je Liberec strašně důležitý, ať to dopadne, jak to dopadne. Chtěl jsem udělat všechno pro to, abychom to zvládli ve čtvrtek, což se bohužel nepovedlo, a abychom to zvládli dneska, to se povedlo. Teď se těším za hráči, protože Coufovi a Šébovi se narodilo dítě… Slíbil jsem jim, že jim k tomu něco řeknu, jak to cítím já.

Hráči do jednoho říkali, že chápou vaši touhu odejít, takže už to večer nebude o loučení?
„Kontakt (se Spartou) proběhl a řekli jsme si, že se k tomu vrátíme v pondělí a že si to v uvozovkách promyslím. A když vidím to mužstvo, jak hrajou, jak se perou a co mi říkaj…  Jsem rád za to, jaké vztahy tady jsou.  Chtěl bych ještě vyzvednout Zdeňka Folprechta, který tu je hodně kritizovaný, dneska předvedl výborný výkon a korunoval ho gólem. Mám je rád a není to jednoduchý.“

Liberec - Teplice: Teplickou hráz prolomil Folprecht, Liberec vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud