Jan Podroužek
2. října 2016 • 22:49

Krmenčík do toho šel po hlavě! Při gólu mu kopačkou rozsekli obočí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jako tank, který to umí s balonem. Takový stroj za války nevyrobila žádná strana... Ale vážně. Michael Krmenčík pomohl Plzni zválcovat Hradec Králové dvěma góly, i když mu soupeř dal kopačkou přes ústa. Kousl to, Viktorii dokopal se spoluhráči k pohodlnému vítězství 4:1 a i jemu samotnému se daří.



Je mu celkem jedno, jestli nastoupí v základu, nebo až v průběhu. Nemá pevnou pozici v jedenáctce, ale hlavu si z toho nedělá. „Přišel jsem do Plzně s tím, že musím dávat góly a říkám, že jestli na hřiště budu chodit na pět deset minut, stejně chci týmu co nejvíc pomoct, udělat pro něj maximum,“ říká vzorně 23letý útočník.

Má bilanci půl gólu na jeden ligových zápas, konkrétně v šesti utkáních se trefil třikrát, z toho dvakrát teď proti Hradci Králové.

„Jsem moc rád, když se daří, od první do poslední minuty udělám pro tým maximum a myslím, že se daří nám všem, celému týmu,“ ohlíží se po spoluhráčích Krmenčík.

Teď proti Hradci si velkou hlavu nedělal. Nejdřív zvyšoval na 2:0 skokem plavmo, což bylo odvážné gesto, protože při něm dostal kopačkou do hlavy a odnesl si rozseknuté obočí a kousek čela.

Plzeň - Hradec Králové: Hlavičkový ťukes v hradeckém vápně zakončil Krmenčík – 2:0
Video se připravuje ...

„Nevím, myslím, že nohou by to možná nešlo hrát, měl jsem to nějak do pasu, tak jsem tam prostě skočil. Ale už je to dobrý. V první chvíli se mi zamotala hlava, chtěl jsem jít slavit za rodinou do toho rohu, ale jak jsem dostal kopačkou, tak se mi trošku zamotal svět a radši jsem si pak lehnul. Ale pak jsem si to polil vodou a bylo to dobrý,“ tvrdí nezdolně mladý kanonýr.

Druhý gól byl vzorem jeho šikovnosti. Že má robustní postavu, že je silák, to v některých momentech jako by šlo stranou a on si poradí elegantně a technicky. Jako při své druhé brance.

Plzeň - Hradec Králové: Krmenčík se krásně otočil mezi dvěma obránci a je to 4:0
Video se připravuje ...

„Dostal jsem aut, hned jsem si pokryl míč a viděl jsem, že mě chce soupeř zapresovat. Tak jsem si to posunul a uklidil jsem to levačkou na zadní tyč,“ pravil jako by nic.

Plzeň - Hradec Králové: Krmenčík je nahoře – krásnou kličkou obelstil Holeše
Video se připravuje ...

Jen jeden? Ne, dáš dva

Tohle všechno se vlastně stejně muselo stát. Byla to předpověď trenéra Romana Pivarníka.

„Řekl jsem mu, že bude hrát v základu, tak mi odpověděl, že se pokusí dát gól. Na to jsem odvětil, že ne, že dá dva,“ hodil do placu kouč Viktorie historku z předzápasového tréninku. „Jsem rád, že jsem mu to splnil,“ culil se Krmenčík.

„Podal vynikající výkon,“ vrátil svému svěřenci kompliment Pivarník.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Hradec Králové 4:1. Pohodlná výhra, pálil Krmenčík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud