6. října 2016 • 18:20

Sparta ho lákala, ale zůstává v Liberci. Nejsem zklamaný, říká Trpišovský

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport se potvrdily, největší otázka posledních dní je oficiálně zodpovězena. Fotbalový Liberec ve čtvrtek na svém klubovém webu potvrdil, že trenér Jindřich Trpišovský zůstává trenérem Slovanu a jednání se Spartou jsou ukončena. Temperamentní kouč ovšem zklamání odmítá. „Nikdy jsem neřekl, že chci ze Slovanu odejít,“ uvedl na webu severočeského celku.



Definitivní rozhodnutí padlo po schůzce majitelů obou klubů, na níž si liberecký majitel Ludvík Karl vyslechl nabídku letenského celku. „Pro budoucnost Slovanu bylo těžko představitelné, aby trenér odešel v rozehrané sezoně od rozdělané práce. Jsem rád, že jsme se na tom shodli i s panem Trpišovským,“ uvedl pro liberecký web.

Důležitým argumentem pro setrvání bylo, že severočeský klub stále hraje na třech frontách. Hledat vhodného trenéra by tedy bylo velkou komplikací, které se u Nisy vyhnuli. „Neumím si představit tak citelný zásah, kterým by odchod trenéra rozhodně byl. Nemyslím si, že bychom v takovém časovém horizontu našli adekvátní náhradu a popravdě chci říct, že jsme ji ani nehledali,“ řekl sportovní ředitel Jan Nezmar.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Teplice 2:0, Slovan zlomil ligovou mizérii
Video se připravuje ...

Fanoušci se tedy mohou těšit, že jejich oblíbený kouč povede tým i nadále. „Rozhodně necítím zklamání. Nikdy jsem neřekl, že chci ze Slovanu odejít. Pouze jsem přiznal, že nabídka Sparty je lákává,“ uvedl Trpišovský a potvrdil slova majitele. „Na schůzce s vrcholným managementem klubu jsme se shodli, že by můj případný odchod v rozehrané sezoně nebyl v souladu se zájmy klubu.“

Tomu se nevydařil vstup do nového ligového ročníku, protože se po osmi odehraných duelech nachází na jedenáctém místě tabulky, ale má jeden zápas k dobru. V Evropské lize zatím uhrál remízu v Baku proti Karabachu a doma podlehl PAOK Soluň. Ve třetím kole MOL Cupu ho navíc čeká souboj v Písku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud