11. října 2016 • 13:45

Investice za 11,5 milionu. Karviná má stejná světla jako slavný Nou Camp

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekonstruovaný městský fotbalový stadion v Karviné už má i nové moderní osvětlení. Firma během pondělí dokončila instalaci stojanů a od dnešního dne až do čtvrtku se bude řešit směrování světel. Od pátku se pak osvětlení bude testovat, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Šárka Swiderová.



 Osvětlení na stadionu ligového nováčka přišlo na zhruba 11,5 milionu korun. Stejná svítidla jsou například i na slavném barcelonském stadionu Nou Camp. Světla na stadionu se budou testovat od pátku a do pondělí a budou zapnuta vždy od 07:30 až do 20:00.

Na pondělí je pak připravena zkouška. Pokud bude úspěšná, denní svícení skončí. Jinak je možné, že světla budou svítit přes den i v následujících dvou dnech.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Karviná 1:0. Domácí potvrdili formu
Video se připravuje ...

"Osvětlení rekonstruovaného stadionu potřebuje zatěžkávací zkoušku a bude nezbytné osvětlení důkladně prověřit. Světlo může majitele okolních domků obtěžovat, město se tímto omlouvá za dočasný nekomfort," uvedla mluvčí.

Osvětlení hrací plochy bude odpovídat požadavkům Fotbalové asociace ČR a UEFA pro prvoligové zápasy. Světla jsou umístěna na čtyřech stožárech o výšce 46 metrů, které jsou dohromady osazeny 190 reflektory. Dalších 18 je na hraně střechy hlavní tribuny.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud