14. října 2016 • 04:45

Hašek o synovi, co válí v Bohemians: Místo Krtečka si pouštěl Ligu mistrů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V téhle rodině vládne fotbal. Martin Hašek, někdejší úspěšný záložník Sparty i reprezentace, má tři syny. Dva z nich kráčí v otcových stopách. "Všechny vedeme s manželkou ke sportu," říká Hašek před Víkendem otců, speciální akcí, která proběhne v rámci 10. kola ePojisteni.cz ligy a jedenáctého kola Fotbalové národní ligy.



Haškovi dva kluci zdědili fotbalové předpoklady a pokračují v rodinné tradici. Starší Martin (ročník 96) už hraje první ligu na hostování v Bohemians, mladší Filip (97) sbírá zkušenosti v druholigové Vlašimi pod vedením svého otce. Oba patří Spartě.

"Mám tři syny, všechny je s manželkou vedeme ke sportu. U Martina a Filipa to bylo velice snadné, z nich to tryskalo a měli to v genech. Ten třetí má ke sportu vlažnější přístup," říká Hašek.

Před Víkendem otců, akcí pořádanou ve dvou nejvyšších fotbalových soutěžích v Česku, se na letenské tribuně sešel se svým nejstarším synem. "Jak se Martin naučil chodit, tak kopal. Jeho nejoblíbenější kazeta byla se zápasy Sparty v Lize mistrů, kde padalo hodně gólů. To si pouštěl místo Krtečka," usmívá se Hašek.

"Vždycky se ho snažím poslouchat, i když na to není chuť nebo nálada. Většinou s ním souhlasím," připouští Martin, že trenérské rady svého táty uznává. Dvacetiletému blonďákovi se v Bohemians daří, v podzimní části soutěže vstřelil už dvě branky. Tu první dokonce na hřišti mistrovské Plzně.

Haškův syn válí v Bohemians. Místo Krtečka si pouštěl Ligu mistrů
Video se připravuje ...

O rok mladší Filip nastupuje ve Vlašimi, kde ho má otec denně na očích. Martin Hašek totiž druholigový celek trénuje a dohlíží na to, aby jeho syn kráčel v kariéře tím správným směrem.

Na fotbalové trávníky se rodina Haškových vrátí po reprezentační přestávce. V Česku se víkend v ligových soutěžích ponese ve slavnostním duchu. Desáté kolo ePojisteni.cz ligy a jedenácté kolo Fotbalové národní ligy bude poprvé v této sezóně věnováno otcům s dětmi a rodinám, které zavítají na fotbalové stadiony dvou nejvyšších soutěží. Víkend otců pokryje celkem 15 utkání, stejný formát čeká fanoušky i v jarní části sezóny.

„Víkend otců je pro nás akcí, kterou pořádáme už po několikáté. Fotbalové kluby chtějí tímto poděkovat všem rodinám s dětmi, které stadiony pravidelně navštěvují a zároveň přilákat nové návštěvníky z řad tatínků, maminek, dědečků, babiček i dětí,“ vysvětluje Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Prvoligové kluby chystají pro své příznivce řadu speciálních akcí, bližší informace jsou k nalezení na webových stránkách jednotlivých celků.

Díky, táto! V Synot lize proběhne Víkend otců, děti budou mít výhody
Video se připravuje ...

Plzeň - Bohemians: Je vyrovnáno – v prvním zápase v lize se trefil Hašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud