14. října 2016 • 23:15

Matějovského návrat. Dal gól, zařídil červenou, pak schytal pivní sprchu

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas v základní sestavě a hned muž utkání. Po návratu ze Sparty se Marek Matějovský ukázal v plné síle. Ve vyhroceném boji na hřišti Bohemians si Mladá Boleslav uloupila tři body. Zkušený záložník měl na výhře 3:1 lví podíl. Krásnou brankou otevřel skóre, v další šanci trefil tyč a domácí záložník Milan Jirásek se na něm vykartoval. „Jsem rád, že jsem pomohl týmu,“ hodnotil střelec po zápase. Fanoušci „klokanů“ soupeřova záložníka vyprovodili bučením a pivní sprchou.



Konečně. Po vyléčení vleklého zranění dolní končetiny se Matějovský mohl ukázat v základní sestavě středočeského klubu, do kterého se po osmi letech vrátil z pražské Sparty. A návrat do mateřského klubu to byl skvělý.

Poprvé se čtyřiatřicetiletý záložník ukázal ve 27. minutě utkání. Zapresoval, vybojoval míč na zmateném Jiráskovi a pelášil se dvěma spoluhráči na dva obránce. Zkušený harcovník se před vápnem nerozpakoval a vyslal nechytatelnou technickou střelu. Krásným fotbalovým momentem poslal svůj tým do vedení. „Kluci to dobře rozběhli, měl jsem více možností jak zakončit, brankář stál na první tyči, tak jsem to zkusil na vzdálenější a spadlo mi to tam. Gól po třech letech v lize těší,“ radoval se.¨

Bohemians - Mladá Boleslav: Matějovský obral Jiráska o balon a zdálky ho poslal do brány, 0:1
Video se připravuje ...

O osm minut později znovu úřadovala precizní placírka bývalého reprezentačního dirigenta. Chytrou přízemní střelou překonal brankáře Budínského, gólu však zabránila tyč. Boleslav nemusela zoufat, z následující šance zvýšil náskok Chramosta.

Hned ze začátku druhého poločasu domácí snížili a tlačili se za vyrovnáním. Jenže ke slovu se znovu přihlásil matador v hostující sestavě. Po standardní situaci zelenobílých se dostal k odraženému míči a pelášil směrem k soupeřově brance. Nevybíravým zákrokem ze zadu ho zastavil nešťastník utkání Jirásek a po červené kartě mohl do sprch. "Byl jsem u balonu dřív. Z mého pohledu chtěl přerušit tu akci a trefil mě na stojnou nohu. Slyšel jsem tady, že jsem simuloval, ale to mi přijde úplně scestné. Jak to posoudil rozhodčí, to nechám na něj, ale faul to byl jednoznačný," řekl faulovaný.

Bohemians - Mladá Boleslav: Matějovský obral Jiráska o balon a zdálky ho poslal do brány, 0:1
Video se připravuje ...

Důsledek situace se nelíbil domácím fanouškům, kteří zřejmě dávali jasnou červenou za vinu Matějovskému a zasypali ho kelímky s pivem a přidali hromové bučením. Celá situace se opakovala i v závěru zápasu, kdy byla hvězda utkání vystřídána.

Bohemians - Mladá Boleslav: Fanoušci Bohemians polili střídajícího Matějovského pivem
Video se připravuje ...

Boleslav si v závěru pohodlně dokráčela pro vítězství 3:1. „Jsem rád, že jsem mohl po zranění odehrát nějakou část zápasu a nějakým dílem pomoc týmu,“ zhodnotil po utkání. Navrátilec Matějovský tak výrazně pomohl mladoboleslavskému klubu k posunutí do čela tabulky. Tenhle návrat s příchutí piva rozhodně chutnal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud