17. října 2016 • 04:57

Viktoria přišla o dvě opory. Řezníkovi stříkala krev z nohy, řekl Pivarník

Autor: jon, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o tvrdý zápas, který ovládaly emoce. Ostatně jako na Slovácku skoro vždycky, z moravské půdy se týmům nevozí body lehce. Při remíze 1:1 to na vlastní kůži pocítili fotbalisté Plzně. V sobotním duelu 10. kola ePojisteni.cz ligy ostrý zápas odnesli dva hostující obránci. O tom, zda v důležitém týdnu (Plzeň čeká Evropská liga proti Astře Giurgiu a nedělní šlágr se Spartou) budou k dispozici zranění Roman Hubník a Radim Řezník, se rozhodne i na základě pondělních vyšetření.  



Co se přesně stalo? Už v 50. minutě utkání musel ze hřiště Roman Hubník. Západočeský kapitán a klíčová postava plzeňské defenzivy odstoupil po jednom ze soubojů, ze kterého si odnesl poranění žeber.

Možná ještě hůř dopadl Radim Řezník, který nedohrál kvůli tržné ráně na noze. V 82. minutě ho nešetrně zasáhl domácí Šimko, který už v té chvíli měl žlutou kartu. Řezník dál nemohl a vzhledem k tomu, že Plzeň už nemohla střídat, dohrávali hosté na Slovácku o deseti.

„Roman dostal loktem na solar. Uvidíme, jestli má něco se žebry. Řezníkovi sešívali tržnou ránu na noze, stříkala z ní krev. Nelituju, že jsme už měli vystřídané. Všichni hráči byli dobře připravení, nečekal jsem, že se někdo zraní,“ uvedl plzeňský trenér Roman Pivarník.

Ztráta dvou členů obranné řady ho po remízovém klání hodně mrzela. „Máme dva zraněné po zákrocích, za které nebyla ani žlutá karta. To je hra Slovácka,“ řekl plzeňský kouč.

Ošklivé zranění Řezníka! Obránce Plzně měl tržnou ránu na noze
Video se připravuje ...

Pak svou odpověď ještě rozvedl. „Slovácko hraje jednoduchý fotbal. Dlouhý nákop od brankáře Heči nebo stoperů a potom dostupování, dorážení. Mají to založené na důrazu, na emocích. Věděli jsme to a relativně dobře jsme se s tím vyrovnali. Z jejich lavičky neslyšíte pokyny jako „hrajte fotbal“, ale úplně jiné,“ dodal Pivarník.

Zdravotní problémy členů kádru mu pochopitelně přidělávají starosti. Plzeň má před sebou jeden z klíčových týdnů. Ve čtvrtek hostí utkání Evropské ligy, na západ Čech přijede rumunská Astra Giurgiu. V neděli přijde na řadu ligový šlágr se Spartou. Momentálně není jisté, zda zranění hráči důležité mače stihnou. Vedle Hubníka, Řezníka a dlouhodobě zraněného Václava Pilaře ještě není úplně fit ani třetí stoper Jan Baránek, který po operaci menisku teprve začal trénovat.

V ještě horší situaci se nachází Sparta, kde jsou na marodce Vácha, Čermák, Frýdek, Sáček, Bičík , Štěch, Costa, Šural a Rosický. Úplně v pořádku ještě není ani Ondřej Zahustel.

„Nechceme se vymlouvat na to, že nám chybí hráči, že cestujeme, že máme hodně zápasů, nebo že jich naopak máme málo, že jsou hráči na reprezentaci. Takhle to mít postavené nechceme. My se s tím prostě smíříme a celý realizační tým uděláme vše proto, abychom to zvládli. Věřím, že si to uvědomí i hráči a zvládneme to,“ prohlásil sparťanský trenér David Holoubek.

Marodka Plzně

Roman Hubník
V duelu se Slováckem utrpěl silný úder do oblasti solaru a žeber, měl problémy s dýcháním. Čeká se na výsledky vyšetření, ale nevypadá to příliš dobře.

Radim Řezník
Má po střetu s obráncem Slovácka Patrikem Šimkem hlubokou tržnou ránu na noze, kterou mu ihned po zápase sešili. Neutrpěl zlomeninu, nicméně není jasné, zda bude na nejbližší duely s Astrou a Spartou k dispozici.

 Jan Baránek
Před třemi týdny absolvoval operaci menisku. Nyní už trénuje s mužstvem, nad jeho případným startem v příštích dvou zápasech ovšem visí otazník.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Plzeň 1:1. Mistr ztratil první místo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud