Jonáš Bartoš
19. října 2016 • 04:30

V klíčovém týdnu sázka na mladou krev! Spartu oživují „Holoubkovy děti“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádná situace si žádá mimořádná řešení. Fotbalová Sparta v čase velké marodky musí dávat šanci těm, pro které byla kabina letenského áčka ještě nedávno jen vzdáleným snem. S nástupem mládežnického trenéra Davida Holoubka sestoupilo ze Strahova několik nadějných tváří, které si vyzkouší i náročné duely Evropské ligy v Izraeli a následný šlágr s Plzní.



Sparta postrádá několik členů stabilního kádru – mimo jsou Vácha, Čermák, Frýdek, Sáček, Bičík, Štěch, Costa, Šural a Rosický, teprve v juniorce se rozehrává Ondřej Zahustel. David Holoubek tak v čase personální nouze spoléhá na mladou krev, která přinesla do letenské kabiny nový elán.

„Kluci to zvládají. Je pro ně složité přijít ze Strahova z mládeže rovnou do ligových a pohárových utkání. Ale zvládli to dobře, kondičně jsou dobře připravení, problémy mají jen s psychikou. Přijde na ně hodně lidí, k tomu starší spoluhráči, to je trošku problém. Ale jde o zkušenosti, aby si tímhle prošli,“ říká o svých svěřencích dočasný sparťanský kouč.

Sparta sází na mladou krev. Klíčový týden musí zvládnout „Holoubkovy děti“
Video se připravuje ...

Mladá letenská krev tak dostává čím dál víc prostoru. Proti Jihlavě si zahrál teprve sedmnáctiletý odchovanec Václav Dudl, na hřiště se dostal i osmnáctiletý záložník Filip Havelka. V poháru v Budějovicích nastoupili stejně staří talenti Zinedin Mustedanagič (ofenzivní záložník) a Daniel Köstl (obránce), Filip Císařovský (19 let), s nimi 21letý bek Milan Kadlec. Do A týmu patří i útočník Lukáš Juliš (21 let), záložník Daniel Holzer (21 let), útočník Matěj Pulkrab (19 let) či momentálně zranění záložníci Michal Sáček (20 let) a Aleš Čermák (22let).

„Všichni kluci mají výborný přístup k tréninku, váží si toho, že tady můžou být. Je to super, také na hřišti odvádí dobré výkony,“ líbí se Václavu Kadlecovi, který naskočil do ligy jako historicky nejmladší sparťan v říjnu 2008 proti Příbrami. Bylo mu necelých 16 a půl let.

Kadlec byl za éry Jozefa Chovance spíš výjimečným úkazem, dostat se v nízkém věku do sparťanského áčka býval téměř neřešitelný problém. Teď se ale dveře kabiny otvírají a trenér Holoubek dává prostor nejšikovnějším dorostencům. „Dva roky s nimi spolupracuji, znám je, nechávám jim v kabině poměrně volnost, aby nasáli atmosféru a mohli se bavit se staršími spoluhráči,“ přibližuje Holoubek.

Dudl, Havelka, Milan Kadlec i Köstl s letenským týmem ve středu ráno nabírají směr Izrael, kde čeká Spartu důležitý boj Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa. Na mladé tváře bude kouč spoléhat i v nedělním šlágru v Plzni.

„Osobně jsem dostal šanci hodně brzy, jsem jenom pro. Kluci potvrzují, že kvalitu mají a jsou tady oprávněně,“ chválí své mladší parťáky Václav Kadlec. „Stát se může, že je to (důležité zápasy) semele. Ale od toho jsme pak my, abychom jim pomohli,“ dodává.

Mladí talenti v kádru prvního týmu Sparty

Milan Kadlec, obránce, 21 let, obránce

Daniel Köstl, obránce, 18 let, obránce

Václav Dudl, záložník, 17 let

Filip Císařovský, 19 let, záložník

Zinedin Mustedanagič,18 let, záložník

Filip Havelka, 18 let, záložník

Daniel Holzer, 21 let, záložník

Aleš Čermák, 22 let, záložník

Michal Sáček, 20 let, záložník

Lukáš Juliš, 21 let, útočník

Matěj Pulkrab, 19 let, útočník

Juliš si zvyká na nový post. Je to náročné, ale záloha mi nevadí
Video se připravuje ...

Plzeň je favorit, říká před šlágrem Holoubek. Konaté pro něj není téma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud