19. října 2016 • 22:10

Slávistický střelec Barák: Titul? Silná slova, ale proč se toho bát

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vydařená série pěti vítězných zápasů se odrazila po dnešní přesvědčivé výhře 4:1 v Brně i na zvýšeném sebevědomí fotbalistů Slavie. Střelec prvních dvou branek sešívaných Antonín Barák po utkání vyslovil nahlas cíl Pražanů, kterým je hra i titul. Trenér Jaroslav Šilhavý, pod jehož vedením se Slavia výkonnostně zvedla, Barákova odvážná slova mírnil.



"Tonda je pozitivní kluk s velkým fotbalovým talentem. Říká, co si myslí. Naše kroky k tomu směřují, ale nemáme v úmyslu je ventilovat do novin. Chceme hrát na špici, jednoznačně se chceme poprat o poháry," uvedl Šilhavý.

Jednadvacetiletý Barák bezelstně popsal pocity vyplývající ze současných výsledků i herního projevu Slavie. "Já sám bych si titul hrozně přál. Jsou to silná slova, protože o něj může hrát pět až šest týmů. Ale proč se toho bát a nezkusit to. Máme formu. A když ji udržíme, tak máme šanci," prohlásil Barák.

Brno - Slavia: Barák otevřel skóre po hrubce Lutonského, 0:1
Video se připravuje ...

"Ze hry našeho týmu jsem dnes cítil touhu po vítězství. Dařilo se nám, věřili jsme jeden druhému. To byl základ úspěchu," řekl Barák. Je si ale vědom, že sezona bude ještě dlouhá. "Až její závěr ukáže, jak na tom jsme. Bude to i o hlavách. Slavia dlouho nehrála o nejvyšší příčky. Máme ale v kádru zkušené fotbalisty a my mladí se chceme také rvát o to být nahoře," dodal středopolař Slavie.

Své soupeře po trenérské výměně Slavia přehrává precizní souhrou. Ukázala to i v Brně, kdy byla její převaha jednoznačná. "Nyní hrajeme stále v podobné sestavě. Mění se většinou pouze jeden post. Sehraní jsme, spolupráce funguje dobře," poznamenal Barák.

Brno - Slavia: Znovu Barák! Záložník Slavie se trefil podruhé, 1:2
Video se připravuje ...

Před zápasem kouč Šilhavý vyměnil v základní sestavě pouze na kraji zálohy Mingazova za Šventa. "Hodně nám dnes (Švento) pomohl. Je zkušený, hře dodal klid, má výbornou levou nohu a přesnou přihrávku. Po jeho centru padl také první gól," připomenul Barák.

Sám byl v Brně krůček od hattricku. V prvním poločase obešel i brankáře Melichárka, ale jeho střelu stačil v poslední chvíli vykopnout na brankové čáře domácí obránce Lutonský.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Slavia 1:4. Hosté jsou už třetí
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Velkou šanci Michala Škody zarazil Deli
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Milan Škoda přidává čtvrtý gól Slavie, 1:4
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Akci Brna zastavil Deli
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Hušbauer nacentroval z přímáku, Frydrych se hlavou trefil k tyči, 1:3
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Znovu Barák! Záložník Slavie se trefil podruhé, 1:2
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Řezníček ve velké šanci pozorného Pavlenku nepropálil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud