Jiří Punčochář
21. října 2016 • 21:40

Hanousek o Jihlavě: Stylem, kterým se prezentuje, fotbal neposuneme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle zápas měl skončit plným bodovým ziskem jeho celku. Bez debat. Ale neskončil, a tak Marek Hanousek, kapitán fotbalistů Dukly, po remíze v Jihlavě (1:1) nešetřil kritikou. Promluvil o produktivitě svého celku i o výkonu topící se domácí Vysočiny, která prodloužila svoje čekání na první podzimní výhru v ePojisteni.cz lize na jedenáct zápasů.



„Sbíráme strašně málo bodů kvůli tomu, že neproměňujeme šance, které si vytváříme. Musíme na tom dál pracovat, protože si myslíme, že jsme na správné cestě,“ řekl Hanousek.

Největším problémem Pražanů byl v Jihlavě domácí brankář Jan Hanuš. V klubové upoutávce na zápas se převlékl do uniformy hasiče a přesně tak se předvedl i na trávníku: hasil jednu šanci za druhou. Jednou mu pomohlo břevno, jednu střelu zachránil na brankové čáře. Překonat se ho hráčům Dukly podařilo jenom jednou.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Dukla 1:1
Video se připravuje ...

„My jsme zvyklí na to, že v každém kole uděláme z gólmana soupeře muže kola. Nemyslím si, že to je o brankáři. Když máte dobrou příležitost a dobře ji zakončíte, sebelepší gólman s tím nic neudělá,“ povzdechl si Hanousek.

Při odchodu z trávníku domácí tým moc nešetřil. „Nechci se vyjadřovat k Jihlavě, která je ve složité situaci. Ale tímhle stylem, kterým se prezentuje, ten náš fotbal moc neposuneme. Tenhle zápas byl o nás. My víme, jak máme hrát, naši hru jsme hráli dobře, ale bohužel je z toho pro nás pouze bod a pro nás je to tady velká ztráta,“ uvedl do mikrofonu.

Kouč Dukly: Brankář Hanuš byl skvělý

Jihlavští se dopředu připravovali na to, že budou pod tlakem. Počítali s kombinační hrou Dukly, s jejím držením míče. „Bohužel jsme odvážněji začali hrát až v poslední čtvrt hodině. Jsme v nějaké situaci a asi se to projevuje. Chtěli jsme hrát zodpovědně, vyrážet do brejků a balon taky podržet, ale to se nám vůbec nedařilo,“ přiznal nejlepší muž zápasu Hanuš.

Jeho umění ocenil i trenér Pražanů Jaroslav Hynek. „Hanuš byl skvělý,“ řekl jasně. „My jsme tím, že jsme některé naše věci nedokázali využít, Jihlavě bod darovali. Dva body jsme tady ztratili,“ litoval.

Jihlava - Duk la: Hanuš vyrazil dělovku Tetoura, z dorážky ho ale propálil Olayinka, 1:1
Video se připravuje ...

Jedinou vadou na kráse Hanušova výkonu byl gól, který mu dal Peter Olayinka. Nikým nehlídaný doklepl vyražený míč, který stačil Hanuš vyrazit po střele Daniela Tetoura.

„Když takovou šanci chytnu, chci tu situaci už dohrát. My jsme ji bohužel nedohráli,“ kabonil se gólman. Na obránce měl právo být za jejich liknavost naštvaný, ale nedal to najevo. „Jsme jeden tým, něco si řekneme. Jestli jsem naštvaný… každý se snažíme hrát na maximum,“ pokrčil rameny.

Jihlava - Dukla: Zoubele po rohu propálil Radu, Jihlava vede 1:0
Video se připravuje ...

Přestože rozhodně nebylo teplo, zimou v brance Hanuš netrpěl. „Jenže bych raději vyměnil zimu na výsledek. V naší situaci je bod málo,“ měl jasno. Uklidnit ho částečně mohl fakt, že nebýt jeho výkonu, odešla by Jihlava ze zápasu s prázdnýma rukama.

„Moc jsme zalezli, to asi souviselo s tím, že jsme vedli. Ve druhé půli si Dukla vytvořila nějakých pět šest šancí, a jenom díky Hanymu jsme udrželi remízu. Ale to je málo. Opravdu málo. Nemůžeme mít radost,“ věděl i střelec jihlavského gólu Lukáš Zoubele.

Jihlava - Dukla: Rada v nastavení vychytal Urblíka
Video se připravuje ...

Jihlava - Dukla: Čajičův koníček byl nebezpečný, Hanuš je ale pozorný
Video se připravuje ...
Jihlava - Dukla: Tetour přihrával, Néstor pálil mimo bránu
Video se připravuje ...

Jihlava - Dukla: Hanuš vytáhl super zákrok proti střele Néstora
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud