11. listopadu 2016 • 09:40

Lafata dostal vysokou pokutu! Z 16 milionů platil moc nízké daně

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Sparty David Lafata dostal pokutu a penále ve výši jednoho milionu korun za to, že v letech 2011 až 2013 používal výhodnější zdanění svých příjmů. Na to podle kontroly finančního úřadu neměl nárok. Podle informací iDnes.cz. k již odvedené dani ve výši 1,185 milionu korun tak musel třetí nejlepší střelec v historii domácí soutěže přidat zmíněnou částku.



Lafatovi vznikl problém tím, že své příjmy z fotbalu danil jako živnostník. Tím mohl využít výhodnější paušál. Finanční úřad se však domnívá, že Lafatova činnost spadá do kategorie „svobodných povolání“ a tudíž má nárok na o polovinu méně výhodnější úlevy. Podle propočtů si měl ve zkoumaných letech vydělat Lafata v Jablonci a Spartě celkově 16,6 milionu korun.

„Je to hodně peněz,“ komentoval Lafata verdikt, jehož platnost potvrdil Krajský soud v Českých Budějovicích. Celá kauza je nyní u Nejvyššího správního soudu, který ji jako poslední může zvrátit v Lafatův prospěch.

Lafatův případ však není výjimečný. Podobným způsobem danili své příjmy také další fotbalisté, hokejisté a další sportovci. Odvolací finanční ředitelství v současnosti od nich registruje 21 odvolání proti vyšším daním.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud