11. listopadu 2016 • 16:12

Dobré zprávy pro Spartu. Vrací se Kadlec či Čermák, zdraví jsou brankáři

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká marodka fotbalistů Sparty by se během reprezentační pauzy mohla výrazně zmenšit. Na příští ligový zápas s Karvinou by už mohli být k dispozici Aleš Čermák, Michal Sáček, Ondřej Zahustel a Václav Kadlec. Zdraví už jsou i brankáři David Bičík a Marek Štěch, kteří se vrátili do plného tréninku.



"Děláme maximum pro to, aby všichni zranění hráči byli co nejdříve zdravotně v pořádku a byli k dispozici do zápasů. Nechceme ale nic uspěchat, aby se zranění stále neopakovala a nevracela," řekl pro klubový web kondiční trenér Sparty Tomáš Malý.

Věří, že kromě gólmanů budou v neděli 20. listopadu na duel s Karvinou připraveni i další hráči. "Ondřej Zahustel se stále připravuje individuálně a dělá vše pro to, aby mohl zasáhnout do zápasu s Karvinou. Také Václav Kadlec pracuje individuálně v posilovně, ale jeho stav se lepší a svalový problém ustupuje. Věříme, že utkání s Karvinou stihne," popsal Malý.

Podobně jsou na tom i mladí záložníci Čermák a Sáček. "Aleš (Čermák) měl poraněný sval, ale poté, co začal s tréninkem na hřišti i s míčem, se problémy částečně vrátily, jeho start proti Karviné ovšem není vyloučený. A Michal (Sáček) je nyní v plném běžeckém tréninku a podobně jako Aleš se připravuje směrem k zápasu s Karvinou," dodal Malý.

UNIKÁTNÍ VIDEO ze šlágru: Vyloučení Dočkala, skluz Sýkory a zahozené šance
Video se připravuje ...

Naopak dlouhodobě jsou stále mimo Martin Frýdek, který nedávno prodělal druhou operaci kolena, a Lukáš Vácha, který se zranil v září. "Lukáš se vrací na hřiště, začali jsme zapojovat do tréninku i míč. Jeho progres po operaci je značný, ale musí být opatrný, co se týče změn směrů a jeho zapojení do plného tréninku bude postupné," prohlásil Malý.

Se svalovými problémy stále bojuje také Josef Šural a na podzim Spartě nepomůže ani Tomáš Rosický, který by měl zasáhnout až do zimní přípravy.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 0:0. Hosté vydřeli bod i bez vyloučeného Dočkala
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 4:0. Rozhodl Lafatův hattrick a Hruškův kiks
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud