19. listopadu 2016 • 19:30

Kalvoda o přiznání Rosy: Všechna čest. Také Boleslav nechala otočit aut

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I po sobotním šlágru 14. kola ePojisteni.cz ligy mezi Mladou Boleslaví a Plzní (0:0) se řešila situace z duelu Jihlavy se Zlínem (1:3). V něm se domácí stoper Antonín Rosa přiznal k teči, načež sudí uznal vítězný gól hostů na 2:1. „Přiznal se, tak bych mu asi neřekl nic, i kdyby mě vyrazili,“ tvrdil trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda.



Kalvoda ocenil Rosovo chování, ale na situaci se díval i z pohledu jihlavského trenéra Michala Bílka. Ten při pozápasovém hodnocení uvedl, že Rosa měl nechat verdikt na rozhodčích, o den později však dovysvětlil, že jeho postup považuje za správný (Více čtěte zde>>>). „Všechna čest, že se Rosa takhle zachoval, ke sportu by to mělo patřit. Ale na druhou stranu trenéři hrají i o sebe, je to těžké,“ uvedl Kalvoda.

Vyhýbavěji Rosovo gesto hodnotil záložník Plzně Jan Kopic. „Uvažoval jsem o tom, těžko to hodnotit. Ale řeknu to asi takhle. Jihlava hraje o sestup, aby jim ten bod na konci nechyběl,“ řekl plzeňský záložník.

Jihlava - Zlín: Férový Rosa! Obránce Jihlavy po hádkách přiznal gól soupeři
Video se připravuje ...

Akt fair play se odehrál i v sobotním šlágru, když se ve druhém poločase přiznal domácí obránce Jiří Fleišman a pustil Západočechy do zahrávání vcelku nebezpečného autového vhazování u vlastního vápna. Na bezbrankovém výsledku to nic nezměnilo. „Je to zasloužená a spravedlivá remmíza. Plzeň i my jsme měli náznaky šancí. Potvrdili jsme si, že poctivým fotbalem a prací můžeme hrát i s takovým mužstvem, které vede ligu,“ uvedl Kalvoda.

Mladá Boleslav - Plzeň: Fair play! Fleišman se přiznal k autu pro Plzeň a opravil sudí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud