Jakub Dvořák
20. listopadu 2016 • 18:19

Holoubek: Zranění? Dochází mi humor. Mareček byl ještě ráno na infuzi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice od pátku už nebude oficiálně trenérem Sparty, ale letenskou kocábku minimálně do zimy David Holoubek neopustí. V neděli si v rámci 14. kola ePojisteni.cz ligy proti Karviné (3:0) odbyl sedmé ligové utkání na lavičce Letenských a připsal si třetí výhru i přes stále trvající početnou marodku, kterou řeší povoláváním mladíků z dorostu. „Budeme takto pokračovat a dál hrát s hráči, kteří jsou zdraví, jiné prostě nemáme. Je to složitá situace, ale zvládáme to,“ řekl Holoubek po nedělní výhře.



Před zápasem se objevovaly spekulace o tom, že by se na Karvinou mohli uzdravit někteří zranění hráči, to se nakonec nepovedlo. Šetřil jste někoho třeba na čtvrteční duel se Southamptonem?
„Dneska jste viděli celý zdravý kádr, který je nyní k dispozici. Jediný hráč, kterého jsem nechal odpočívat, byl Ondřej Mazuch, ten je sice zdravý, ale dostal volno. A pak je tu ještě Bořek Dočkal, který nemůže hrát.“

Stihne se do čtvrtka někdo na seznam zdravých hráčů přidat?
„Určitě ne. Přibudou ti dva jmenovaní a to je všechno.“

Navíc už o poločase jste ze hřiště stáhl Matěje Pulkraba a místo něho přišel Zinedin Mustedanagič. Jedná se o další ztrátu?
„Matěj si o poločase stěžoval na nevolnost, nebylo mu dobře. Tak jsem ho raději na doporučení lékaře vystřídal.“

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Karviná 3:0. Nováček neměl šanci
Video se připravuje ...

Na Dočkalově pozici dnes nastoupil teprve osmnáctiletý Filip Havelka. Jak jeho výkon hodnotíte především poté, co si reputaci pošramotil špatným vyhodnocením brejku?
„Ta závěrečná akce mě strašně mrzela, mělo by se to vyřešit minimálně zakončením. Udělal to špatně. Co se týká jeho výkonu po celý zápas, tak na začátku bylo znát, že je nervózní, což je ale normální. Postupem času se rozehrával, začal si čím dál víc věřit a myslím si, že předvedl fanouškům, nám trenérům i vám novinářům, že se s ním musí počítat a že je to velmi šikovný hráč.“

Vy jste po svém nástupu k prvnímu týmu vtipkoval, že se vám sestava skládá lehce, jelikož máte k dispozici pouze jedenáct zdravých hráčů A týmu. Nepřešel vás nyní humor, když už musíte sahat mezi dorostence?
„Humor mi dochází, to je pravda. A ještě více mi ubyl dnes dopoledne, když mi lékař volal, že je Lukáš Mareček nespal celou noc a je na infuzi. V tu chvíli jsem už musel přemýšlet, jak postavíme sestavu bez Lukáše. Jsem rád, že do toho zápasu vůbec šel. Holt budeme takhle dál pokračovat a stavět hráče z dorostu. Je to složitá situace, ale zvládáme to.“

Sparta - Karviná: Mazák Lafata! Poslal Dreksu na procházku a dal na 3:0
Video se připravuje ...

Vy jste byl jedním z těch, kteří se veřejně zastali sportovního gesta Antonína Rosy v pátečním duelu Jihlavy a Zlína, kdy se jihlavský obránce dobrovolně přiznal k teči, po které jeho tým inkasoval. Apelujete i na své svěřence, aby ctili ducha fair play?
„Je to taková cesta uzdravení našeho fotbalu. Takhle bychom měli přemýšlet všichni. Já, vy, diváci a samozřejmě hráči. Ne vždycky to je tak, jak chceme, ale musíme s tím něco udělat a ukázat charakter.

V pátek vám končí lhůta hájení, kdy jste mohl vést Spartu bez potřebné licence. Co bude tedy následovat?
„Je to tak. V tuto chvíli převezme mojí pozici někdo jiný, ale nepředpokládám, že by se měnilo něco z hlediska vedení týmu, náplně tréninků a koučinku týmu během utkání.“

Sparta - Karviná: Holzer doklepl Julišovu přihrávku do prázdné brány. Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - Karviná: Costa stihl balon na hřišti a připravil gól pro Pulkraba – 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud