Pavel Janega
23. listopadu 2016 • 12:25

Kdo jsou teenageři v áčku Sparty: Válečník, mozek i bosenský střelec

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
  • Dorostenci na lavičce Sparty v zápase s Karvinou: (zleva) Zinedin Mustedanagič, Daniel Köstl, David Sumraj, Milan Kadlec, Václav Dudl a Christián FrýdekDorostenci na lavičce Sparty v zápase s Karvinou: (zleva) Zinedin Mustedanagič, Daniel Köstl, David Sumraj, Milan Kadlec, Václav Dudl a Christián FrýdekFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Sparta vypustila proti Karviné (3:0) pět teenagerů, šestý zůstal na lavičce. Dva z nich nasadila rovnou do základní sestavy, tři naběhli na hrací plochu v průběhu hry. Proč zrovna oni? Co jsou zač? A mají na to, aby táhli Spartu? Představujeme šestici velkých talentů, kteří byli na soupisce v duelu s Karvinou a kterým by mohla patřit budoucnost českého fotbalu. A možná i bosenského.

  • Daniel Köstl

    věk: 18 let
    pozice: stoper
    odehrané minuty v áčku: 122

    V mládežnických výběrech Sparty byl vždycky lídrem. Vynikal v soubojích i ve hře hlavou, na tom postavil celou svoji hru. Přechod do dospělého fotbalu ale zatím nezvládá, jeho přednosti umějí zkušení protihráči eliminovat. Zapracovat musí na slabší technice a rozehrávce, možná mu nepomáhá ani nervozita. Ovšem v klubu věří, že díky svému odhodlání tohle zlomí a posune se.

    Mladíky vedeme k fotbalu ve stylu Guardioly či Kloppa, říká Hřebík - čtěte ZDE »

    Sparta věří, že Daniel Köstl se svým odhodláním posune dopředuFoto sparta.cz

  • Václav Dudl

    věk: 17 let
    pozice: levý záložník/obránce
    odehrané minuty v áčku: 207

    Z rozhovorů s ním snadno poznáte, jak moc si váží toho, že obléká dres Sparty. Jeho přednosti jsou rychlost, práce s levou nohou, centrování, osobní souboje. Mezi dospělými potřebuje získávat zkušenosti, protože v některých oblastech proti starším soupeřům ještě zaostává. Je ale pracovitý, chce se neustále zlepšovat a fotbalově vzdělávat. Charakter je jeho velké plus.

    Mladý sparťan Václav Dudl v ligovém zápase proti LiberciFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Christián Frýdek

    věk: 17 let
    pozice: záložník
    odehrané minuty v áčku: 27

    Syn a mladší bratr slavnějších Martinů Frýdků je považován za jednoho největších z talentů sparťanské akademie. Jeho největší zbraní je nadstandardní herní myšlení. Navíc je sebevědomý, technický, zlepšit musí akorát pohyb bez míče. V létě ho přibrzdilo zranění a dlouho se dostával do formy. V devatenáctce však začal opět podávat solidní výkony, i proto dostal šanci v áčku.

    Další sparťan z dynastie Frýdků na Spartě: Christián v zápase s KarvinouFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Filip Havelka

    věk: 18 let
    pozice: střední záložník
    odehrané minuty v áčku: 191

    Pracuje s prostorem, vnímá hru přenášením těžiště, rozdává průnikové přihrávky. Navrch disponuje slušným zakončením ze střední a větší vzdálenosti. V mládeži na něm trenéři stavěli. Svou pracovitostí a zarputilostí patřil vždy k lídrům. V dorostu také vyhrával hlavičkové souboje, ale třeba proti Karviné ve vzduchu neuspěl ani jednou. Další rozdíl mezi mládežnickým a dospělým fotbalem.

    Sparta - Karviná: Havelka zazdil přečíslení a Holoubek ho seřval
    Video se připravuje ...

  • Zinedin Mustedanagič

    věk: 18 let
    pozice: záložník/útočník
    odehrané minuty v áčku: 92

    Devadesát minut ho nemusíte na hřišti postřehnout, přesto vám vstřelí tři góly. Bosenská naděje patří ve Spartě mezi největší talenty. Umí výborně zakončit oběma nohama, ve vápně i zpoza šestnáctky. Další předností je rychlá dynamická práce s míčem. Stejně jako Frýdek ale musí zapracovat na pohybu bez balonu. S každým tréninkem v áčku prý jde výkonnostně nahoru.

    Sparta - Karviná: Mustedanagič z úhlu napálil tyč karvinské brány
    Video se připravuje ...

  • Matěj Pulkrab

    věk: 19 let
    pozice: útočník
    odehrané minuty v áčku: 601

    Už není v dorosteneckém věku, vlastně v tomto výběru patří mezi mazáky. Vykopal se na hostování v Liberci, nyní postupně sbírá starty ve Spartě. Je gólový a charakterní, letenští trenéři ho označují za válečníka. Ačkoliv trpí na technické nedostatky, dokáže je nahradit pracovitostí ve vápně, dobrým výběrem místa, vůlí po vítězství. Nesmí začít stagnovat, jedině tvrdou prací z něj vyroste „nový Lafata“.

    Sparta - Karviná: Costa stihl balon na hřišti a připravil gól pro Pulkraba – 2:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud