26. listopadu 2016 • 18:50

Duel nejhorších, aneb když fotbal pláče. Kvalitní to nebylo, řekl Bílek

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohla to být bitva na ostří nože, nelítostná řež o prvoligové přežití. Místo toho se servírovala selanka, která nemohla bavit vůbec nikoho. Utkání Příbrami s Jihlavou, dvou nejhorších týmů ligy, skončilo smírem 0:0. Jinak tomu být nemohlo, ani jeden tým totiž za devadesát minut hry nepředvedl téměř vůbec nic. „Kvalita chyběla,“ shodli se trenéři Petr Rada s Michalem Bílkem.



Na jedné straně vyložená šance Pavla Dvořáka, na té druhé parádní hlavička Matěje Chaluše. To je vše. Sečteno, podtrženo. Záchranářský duel toho víc nenabídl. K vidění byla řada nepřesností, komické situace, jako třeba v případě obránce Antonína Rosy, který si chtěl míč přehodit přes hlavu a místo toho ho zakopl do zámezí a daroval Příbrami roh.

Příbram - Jihlava: Hostující Dvořák spálil tutovou šanci
Video se připravuje ...

Kvalita ovšem chyběla. Kvalita v přechodu do útočné fáze, kvalita ve finální přihrávce. Ani jeden z týmů se k ní nepřiblížil, necelé dvě tisícovky diváků na tribuně tak mohly v poklidu klimbat. Ze zimního podřimování je nemělo co vyrušit. „Samozřejmě, úroveň nebyla vysoká. Nechci hodnotit Jihlavu, ti na to mají své lidi. Ten fotbal nebyl takový, jaký by si diváci představovali. Je to k zamyšlení,“ měl jasno domácí kouč Petr Rada.

Příbram - Jihlava: Hanuš vytěsnil i hlavičku Chaluše
Video se připravuje ...

Jeho tým je poslední, přesto nenašel odvahu, aby hrál s otevřenými kartami a hnal se za vítězstvím. Místo toho se zaměřil především na to, aby neinkasoval. Stejné to bylo v případě Jihlavy. Dopředu minimálně snaha, hlavně to ukopat vzadu na nulu. „Žádného zanďoura jsme nehráli, nechtěli jsme. Chyběly nám sprintové náběhy, když jsme se dostali za zálohu soupeře, bylo to statické. Kvalitní utkání to určitě nebylo,“ prohlásil Bílek. Hru na nulu odmítl, jeho tým ale za celý duel vyprodukoval jedinou střelu na branku.

Příbram tak zůstává poslední, Jihlava o dva body nad ní. Pokud se budou oba celky po 30 kolech z nejvyšší soutěže pakovat, možná si vzpomenou právě na vzájemný souboj. Shodně v něm prohospodařily možnost, jak alespoň částečně zvednout hlavu.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Jihlava 0:0. Záchranářský boj gól nepřinesl
Video se připravuje ...

Zleva Pavel Dvořák z Jihlavy a Matěj Chaluš z Příbrami v zápase ePojisteni.cz ligy
Zleva Pavel Dvořák z Jihlavy a Matěj Chaluš z Příbrami v zápase ePojisteni.cz ligy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud