5. prosince 2016 • 04:59

Holoubek: Návrat k dorostu? Spíš to vidím na ligu. Rád by dál vedl Spartu

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu teprve šestatřicet, ale za dva měsíce toho stihl strašně moc. Změnil hru Sparty, uřídil tým s početnou marodkou, postoupil do jarní fáze Evropské ligy. Angažmá Davida Holoubka, mladého progresivního kouče, je podle deníku Sport největší událostí podzimu. „Dokázal jsem, že na to mám,“ hlásí. Teď by si přál v roli hlavního trenéra pokračovat.



Na otázku, zda už se cítí, jako trenér pro první ligu chvilku zaváhá, ale pak jednoznačně přikývne. „Myslím, že ukázaná platí. Za dva měsíce jsme tu odvedli kus dobré práce. Výsledky, body, skóre – tohle všechno asi hovoří v můj prospěch. Takže ano, myslím si, že už na ligu mám,“ říká kouč, který dovedl Spartu do jarního play off Evropské ligy. „Ale třeba mě ještě někdo vyvede z omylu,“ dodává s úsměvem ve tváři.

Návrat k dorostu? Tu otázku si ambiciózní trenér dle svých slov klade také a pořádně se to v něm mele. „Bude záležet na tom, co se ve Spartě přes zimu stane. Zpětná vrátka k devatenáctce mám pořád otevřené, aspoň to tak cítím. Ale taky si říkám, že chci pokračovat dál v těch krocích, které dělám. Pere se to ve mně. V tuto chvíli bych se spíš přikláněl k verzi první liga,“ přiznává.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Teplice 2:1. Góly domácích dávali Kadlec a Lafata
Video se připravuje ...

Od věci však nemusí být ani role superasistenta, do které by mohl být dosazen novému trenérovi Letenských, kterého Sparta v následujících týdnech zřejmě oznámí. S odpovědí na tuto otázku je však Holoubek opatrný.

„Abych řekl pravdu, tak úplně nevím. Záleží, kdo přijde na pozici hlavního trenéra. Jak bychom si sedli lidsky, jak bychom si rozdělili kompetence, jaké bych měl úkoly. Je to zkrátka složitá otázka, protože nevím, kdo přijde. Každopádně bych o tom přemýšlel,“ říká o možné spolupráci s budoucím lodivodem Sparty.

Celý rozhovor s Davidem Holoubkem o tom, co řešil po přechodu k A týmu, jak vidí zimní posily Sparty, jak je na tom Tomáš Rosický + TOP 10 největších událostí podzimu najdete v pondělním vydání deníku Sport.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE >>>

Titulní strana deníku Sport 5.12. 2016 Titulní strana deníku Sport 5.12. 2016Foto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Trenér Sparty David Holoubek slaví výhru nad Southamptonem
Trenér Sparty David Holoubek slaví výhru nad Southamptonem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud