5. prosince 2016 • 12:36

Bohemians vážně pochybili, tvrdí o zmrzlém trávníku komise pro stadiony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za neodehráním sobotního utkání 16. kola první fotbalové ligy mezi Bohemians Praha 1905 a Plzní jednoznačně stojí podle Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR pochybení domácího celku. Komise proto navrhuje, aby Ligová fotbalová asociace zanesla povinnosti pořadatele při vyhřívání do rozpisu soutěže.



Zápas byl v sobotu krátce před plánovaným výkopem v 19:45 odložen kvůli namrzlému trávníku, který by podle rozhodčího Radka Příhody ohrožoval zdraví hráčů. Podle komise se dalo problémům předejít, kdyby klub z Vršovic pracoval správně s vytápěním trávníku.

Na Bohemce se hrát nedalo, na Spartě byl trávník v pořádku
Video se připravuje ...

"Komise jednoznačně zastává názor, že ze strany pořadatele utkání došlo k velmi vážnému pochybení při použití topného systému," uvedl v prohlášení předseda komise Rostislav Votík. "Povětrnostní podmínky nebyly v žádném případě extrémní, aby při včasném spuštění topného systému byla příčinou odložení utkání nezpůsobilost hrací plochy. Na ostatních stadionech, kde byl topný systém použit správně, se utkání sehrála na velmi kvalitních terénech," dodal Votík.

Podle něho je třeba na situaci reagovat, aby k podobným problémům nedocházelo i na jaře, jelikož soutěž začne v polovině února, kdy lze očekávat stále chladné počasí. "Skutečnost, že utkání nebylo sehráno za těchto podmínek, staví základ pro velmi nebezpečný precedens, který může nastat v jarních kolech a výrazně tak narušit regulérnost soutěže," míní Votík.

Komise proto navrhuje, aby vše bylo zaneseno detailně do rozpisu soutěže. "Komise nabízí LFA, jak tomu bylo už před sezonou 2015/16, zpracovaný materiál, který jednoznačně stanovuje povinnosti pořadatele utkání ve vztahu k vyhřívání hrací plochy a zároveň jasně specifikuje kontrolní mechanismy," stojí v prohlášení.

LFA se případem bude zabývat na úterním zasedání ligového grémia.

Bohemians - Plzeň: V Ďolíčku se nehraje kvůli zmrzlému trávníku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud