Jonáš Bartoš
6. prosince 2016 • 15:55

Mazuch: Holoubek byl impuls. Ať v Hradci kritizují, až budou hrát poháry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zůstane v novém roce hlavním kormidelníkem Sparty David Holoubek, nebo přenechá otěže někomu zkušenějšímu s potřebnou licencí? Sparta usilovně jedná o trenérovi, ve hře je několik variant. Hráči volbu svých šéfů neovlivní, nicméně práci aktuálního dočasného kouče chválí. „Změna k lepšímu to určitě byla,“ uznal letenský obránce Ondřej Mazuch. Vyjádřil se i ke kritice, která na herní styl Sparty zazněla z úst hradeckých fotbalistů.



Sparta odehrála pod trenérem Holoubkem 14 zápasů. Jeho podzimní éra začala po prohraném derby se Slavií (0:2). Posunutí mladého kouče k prvnímu týmu zabralo, Sparta začala šlapat. „Impuls to pro kabinu stoprocentně byl. Je to vidět na výsledcích, vyhráli jsme čtyři zápasy ze čtyř, šlo o změnu k lepšímu,“ přiznal letenský stoper Ondřej Mazuch.

Hráči mají před sebou čtvrteční závěrečný zápas podzimu na Interu Milán a poté zaslouženou dovolenou u vánočních stromečků. Vedení klubu má před svátky hodně práce. Musí totiž vyřešit, kdo povede sparťanské áčko na jaře.

Preferovaná varianta s příchodem Jindřicha Trpišovského z Liberce padla, klub vymýšlí alternativy. Jednou z možností je, že u týmu zůstane David Holoubek, který v květnu dokončí potřebnou profilicenci. Sparta podle zákulisních informací oslovila i Pavla Vrbu, který vynesl mezi ligovou špičku konkurenční Viktorii Plzeň.

„Už ho mám (trenéra Holoubka) čtyři roky. Funguje to. Ale je těžké na to něco říct. Já to neovlivním, kór, když jsem tady půl roku. Abych vybíral trenéra…,“ zůstal opatrný útočník Matěj Pulkrab. „Asi mi pomohl. Ale bylo nás tady fakt deset, jedenáct hráčů z kádru áčka. Točila se stejná sestava, i kdyby tady byl jiný trenér, neměl moc na výběr,“ dodal devatenáctiletý talent.

Trpišovský odmítl Spartu. Neúspěch Liberce mě zavazuje, vysvětlil
Video se připravuje ...

Hráči si uvědomují, že rozhodnutí klubu příliš neovlivní. „Jedna věc je, co si přejeme my, pak je tady vedení, co má v plánu a co nachystá na zimu. Poslední dva měsíce jsme měli problémy sami se sebou, hráli jsme v jedné sestavě. Trenéra jsme neřešili,“ přiznal obránce Ondřej Mazuch.

Sparta pod Holoubkem změnila herní styl, vzhledem k obrovské marodce spoléhala spíš na defenzivu a přenechat aktivitu soupeři.

„V nějakých zápasech na začátku sezony jsme trošku jančili, třeba na Southamptonu hráli otevřený fotbal a dostali tři góly. Pak se změnil trenér a taktika. Už nejsme tak otevření, hrajeme víc zezadu, čekáme na brejky a standardky. Je těžké se do nás dostat, když brání devět lidí pod balonem, je to těžké pro každého soupeře, i pro Inter,“ popsal Mazuch.

Kritiku, že na hru Sparty se nedá moc koukat, odmítá. „Jelikož to říkají hráči v Hradci, kteří mají v lize odehraných asi deset zápasů… Ať si to jdou vyzkoušet. Až budou hrát poháry, ať dávají takové rozhovory,“ vzkázal sedmadvacetiletý stoper.

Reagoval tak na slova hradeckého záložníka Tomáše Malinského. „Ať si sparťané sáhnou do svědomí. To, co předvedli v posledních 15 minutách, není pravá Sparta,“ zlobil se po prohře 1:2. Více čtěte ZDE » 

Útočník Sparty Pulkrab: Jako fanoušek AC Milán se na Inter těším
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Co se ve Spartě změnilo? Trenér, to jsem musel říct, usmál se Holoubek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud