6. prosince 2016 • 14:21

Trpišovský odmítl Spartu. Neúspěch Liberce mě zavazuje, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní kandidát na trenérskou pozici ve Spartě odpadl. Jindřich Trpišovský potvrdil, že zůstává v Liberci. Chce napravit mizerný ligový podzim, po kterém severočeskému klubu patří v tabulce až 13. příčka. "Situace je taková, že ve Slovanu zůstávám," uvedl pro klubové stránky.



Sparta chtěla získat Trpišovského už na přelomu září a října na místo odvolaného Zdeňka Ščasného, ale tehdy se trenér s majitelem Liberce Ludvíkem Karlem domluvil, že během rozehrané sezony neodejde. Názor Trpišovský nezměnil ani nyní.

Důvodem bylo i to, že Slovan je v ligové tabulce až třináctý s náskokem pouhých dvou bodů na předposlední Jihlavu. Ve čtvrtek Severočeši uzavřou podzim zápasem na hřišti PAOK Soluň ve skupině Evropské ligy.

Trpišovský ukončil jednání, Spartu trénovat nebude
Video se připravuje ...

"V kontaktu se Spartou jsem byl, ale v současné chvíli jsme v takové rozporuplné situaci. V Evropské lize bojujeme do poslední chvíle o postup, ale v lize na tom vůbec nejsme dobře. To musíme do jara napravit. Cítím velkou zodpovědnost nejen za úspěch, ale také za neúspěch. A to mě určitým způsobem zavazuje. Udělám vše pro to, aby byl Slovan co nejdříve co nejvýš v tabulce," uvedl Trpišovský na webu Liberce.

"Platí to, co jsem řekl někdy v říjnu. V Liberci jsem rád. Tým navíc není v lehké situaci a shodli jsme se na tom, že je teď hlavně potřeba mít klid a pokračovat ve složení, jaké tu je," doplnil Trpišovský, který má ve Slovanu smlouvu do konce sezony.

Trpišovský přišel do Liberce loni v létě ze Žižkova, s týmem dvakrát postoupil do skupiny Evropské ligy a v nejvyšší soutěži s ním skončil třetí.

Letenský tým po Ščasném vedl bývalý kouč devatenáctky David Holoubek, který však potřebnou trenérskou licenci dodělá až v květnu. V závěru podzimu jako hlavní kouč Sparty oficiálně vystupuje asistent Zdeněk Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud