Hynek Preisler
8. prosince 2016 • 11:42

Že Trpišovský zůstává? Dobrá zpráva pro celý tým, řekl liberecký Nezmar

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ŘECKA | Jeden z klíčících problémů v polovině nepovedené sezony si mohou Liberečtí škrtnout. A tím byla hrozba hledání nového trenéra. Kouč Jindřich Trpišovský ukončil jednání se Spartou a Slovan povede v lize i na jaře, kdy českého pohárového zástupce čeká boj o záchranu.



„Můj názor je konstantní. Jsem rád, že Jindra bude pokračovat. A doufám, že budeme mít z následujících zápasů větší radost než v posledním období. Snad se uklidnění situace kolem Jindry částečně pozitivně projeví už ve čtvrtek,“ pověděl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar po příletu do Soluně, kde jeho tým ve čtvrtek čeká náročný boj s PAOK o postup do vyřazovací fáze. Liberec musí vyhrát a ještě spoléhat na triumf Fioretiny na hřišti Karabachu.

„Věřím, že tím, že tady Jindra zůstává, budeme moci rozvíjet a vylepšit naší spolupráci,“ poznamenal Nezmar.

Liberci hrozilo, že bude muset po bídném podzimu v lize hledat nového kouče, pokud by poptávaný expert zamířil na Letnou, byť pod Ještědem má ještě smlouvu do konce sezony. „Přiznám se, že jsem se příliš nezabýval tím, co by bylo, kdyby Jindra odešel. Do této chvíle tady trénoval, i když se spekulovalo, že půjde jinam. A teď se potvrdilo, že zůstává, takže to beru jako hotovou věc,“ konstatoval Nezmar.

Trpišovský odmítl Spartu: Neúspěch Liberce mě zavazuje
Video se připravuje ...

Když měl před dvěma roky Samuel Slovák v lize rovněž po 16. kole tristních 15 bodů, U Nisy skončil. Nahradil ho Jiří Kotrba s Josefem Csaplárem, jenže na lavičce na jaře vydrželi jen první tři zápasy.

„Nejen pro mě, ale i pro celý Slovan je dobrá zpráva, že trenér zůstává,“ připustil záložník Slovanu Egon Vůch, jenž na Trpišovského jako kouče narazil již v dorostu Bohemians 1905.

„Ceníme si toho a doufám, že už to takhle zůstane a nenastane jiné překvapení. Pokud má člověk nabídku ze Sparty, což je v Česku největší pojem, a nevezme to, svědčí to o tom, že mu nejsme jedno a že s námi ještě něco chce dokázat a ví, že nám ještě může něco dát. Všichni si toho vážíme a snad to bude na jaře znát a tabulkou se prokoušeme na lepší pozice,“ uzavřel Vůch.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud