15. prosince 2016 • 09:25

Slavia blízko posily z Norska, jistý už je příchod Lüftnera

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia rozjíždí na začátku zimní pauzy posilování týmu. Na dnešní tiskové konferenci potvrdila příchod Michaela Lüftnera z Teplic, kromě toho by měl tým z Edenu rozšířit podle informací iSport.cz ještě norský obránce Per-Egil Flo, jehož transfer by měl být ukončený do konce roku. Kromě toho Antonín Barák jako jedna z opor současného týmu prodloužil smlouvu se Slavií do roku 2020.



Lüftner zatím nastupoval pouze za Teplice, za které na podzim v lize odehrál 14 zápasů a dal jednu branku. Celkem má v nejvyšší soutěži bilanci 87 utkání a pět gólů. Za reprezentační jednadvacítku si připsal první start už v roce 2013, v nedávno skončené kvalifikaci mistrovství Evropy 2017 nechyběl ani minutu a přispěl k postupu na šampionát.

"Je to obrovský krok v mé kariéře. Že o mě Slavia projevila zájem, z toho jsem byl na jednu stranu překvapený, na druhou stranu samozřejmě rád. Slavia nebyla jediná nabídka, kterou jsem měl, ale byl to jediný klub, kam jsem chtěl jít," komentoval Lüftner okolnosti přestupu.

Jeho kvality ocenil ředitel klubu Martin Krob. "Je to talent, reprezentant do 21 let, má odkopáno pomalu stovku zápasů v české lize. Do Slavie chceme jen to nejlepší, v Čechách se chceme dívat po reprezentantech a Michael naplňuje přesně to, co chceme."

Přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>


Šéf klubu Jaroslav Tvrdík nejdříve připustil, že v zimě přijde také posila z Norska. Podle informací iSport.cz by mělo jít o obránce Molde Pera-Egila Floa, o něhož měla zájem podle norského tisku i Legia Varšava, Slavia však odmítla příchod hráče, který čtyřikrát nastoupil za norskou reprezentaci a je synovcem bývalého kanonýra Chelsea Tore Andreho Floa, ještě definitivně potvrdit. "Praxe života nás naučila, že dokud nebude hotovo, nemá cenu hráče představovat," uvedl Tvrdík. Kromě toho by měl přijít také jeden hráč z Chorvatska.

Chystají se i další změny v kádru, ve hře jsou i odchody. "Když ale někdo odejde, neznamená to, že oslabíme, Odchody určitě budou, chceme co nejméně zasahovat do jádra týmu, co měl vynikající podzim. Díky výbornému podzimu registrujeme nabídky, na každou se díváme individuálně,“ uvedl Krob.

Důležitou zprávou je pro Slavii i prodloužení smlouvy s Antonínem Barákem do roku 2020. "Tonda prokázal svoje kvality. Do Slavie přišel z Příbrami a během toho tři čtvrtě roku šla jeho výkonnost výrazně nahoru. Je hráčem, který na sobě hodně pracuje, a to, že se dostal do reprezentace, je odměna za jeho tvrdou práci. Jsem proto velice rád, že u nás ve Slavii bude déle," řekl  Krob.

Barák je odchovanec Příbrami. Do Slavie přestoupil vloni v prosinci, postupně se vypracoval v jednu z hlavních opor týmu a velkou měrou přispěl k tomu, že Pražané figurují po podzimu na druhém místě ligové tabulky. Za klub z Edenu zatím Barák odehrál 23 utkání nejvyšší soutěže, ve kterých si připsal sedm branek. Díky výkonům si vysloužil nominaci do reprezentačního A-týmu a hned ve svém prvním zápase vstřelil gól Dánsku.

"Moc to pro mě znamená, nabídky Slavie si velice vážím. Je to známka toho, že klub se mnou počítá i do budoucna. Doufám, že mu to budu moci vrátit svými výkony na hřišti. Prodloužení smlouvy ve Slavii je pro mě takovým předčasným vánočním dárkem," uvedl Barák.

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud