15. prosince 2016 • 12:05

Mají šanci ve Slavii? Van Kessel bude bojovat, Železníka chtějí jinde

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Slavie Gino van Kessel a Lukáš Železník musí o šanci ve Slavii zabojovat, možná zamíří na hostováníFotbalisté Slavie Gino van Kessel a Lukáš Železník musí o šanci ve Slavii zabojovat, možná zamíří na hostováníFOTO: Koláž iSport.cz

    Porvat se o titul. Tohle heslo si pro jarní ligový finiš určila fotbalová Slavia. Zástupci klubu se netají vysokými ambicemi, po druhém místě na podzim „sešívaní“ ani nemůžou chtít něco jiného. Úspěšný kádr projde přes zimu změnami, s čímž souvisí i odchody stávajících členů mužstva. Jakou pozici má například nejdražší posila Gino Van Kessel, od kterého se čekalo mnohem víc, případně Lukáš Železník, který se potřebuje rozehrát po dlouhém zranění? O jakých jménech se na čtvrteční tiskové konferenci ještě mluvilo?

  • Michael Lüftner

    Obránce, 22 let

    Obránce Michael Lüftner jako nová posila fotbalové Slavie. Dres mu předal šéf klubu Jaroslav TvrdíkFoto Slavia.cz

    První potvrzená posila. Dvaadvacetiletý stoper se netají vysokými ambicemi ani slávistickým srdcem, což vedení přesvědčilo, aby do mladého hráče zainvenstovalo. Aby ho přivedli z Teplic, museli využít výstupní klauzuli, která dělá něco mezi 10 až 15 milionů korun.  

    „Sledovali jsme ho delší dobu. Je to naše první, ale určitě ne poslední posila. Jde o talentovaného hráče, reprezentanta do 21 let, ve svém věku má odkopáno pomalu stovku zápasů v české lize,“ upozornil generální ředitel Slavie Martin Krob. „Do Slavie chceme jen to nejlepší, v Čechách se chceme dívat po reprezentantech a Michael naplňuje přesně to, co chceme. Má odhodlání posouvat sám sebe dál, myslíme, že Slavie s ním půjde dopředu.“

  • Antonín Barák

    Záložník, 22 let

    Antonín BarákFoto Michal Beránek (Sport)

    Blonďatý záložník se řadí ke kometám podzimu. Nesmírnou pílí a pracovitostí se prodral do základní sestavy. A nejen to. Dvaadvacetiletý hráč se stal jednou z klíčových postav obrozené Slavie. Na podzim vstřelil tři góly, dokonce nakoukl i do seniorské reprezentace. Slavia si herního progresu expříbramského hráče dobře uvědomuje, klub s ním uzavřel novou smlouvu platnou až do roku 2020.

    „Ukázal své kvality, výkonnostně šel v posledním roce ohromně nahoru. Hodně na sobě pracuje, že se dostal do reprezentace, je odměnou za jeho tvrdou práci,“ pochválil Martin Krob klíčového muže pro střed slávistického pole.    

  • Gino van Kessel

    Útočník, 23 let

    Nejdražší slávistická posila Gino van KesselFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Jedno z ohromných podzimních zklamání. Gino van Kessel přišel do Slavie v létě za 35 milionů, šlo o jasně nejdražší posilu. Po nadějném startu (góly proti Levadii Tallinn, Zlínu a Jihlavě), šel dolů. Po příchodu trenéra Šilhavého dokonce úplně vypadl ze sestavy, několikrát se objevil i na tribuně. Reprezentant Curacaa sice má rychlé nohy, nicméně nepracoval směrem dozadu a týmu nepomáhal tak, jak se původně předpokládalo.

    „Asi všichni jsme od něj čekali víc, ale stejnou zkušenost měli s Ginem v Trenčíně. Tam také potřeboval víc času na adaptaci. S hráčem se bavíme o jeho budoucnosti. Chceme, aby hrál, ale na podzim místo v základní jedenáctce neměl. Gino o to chce zabojovat a uvidíme, jak dál,“ prozradil Krob.

  • Lukáš Železník

    Útočník, 26 let

    Zimní akvizice Slavie Lukáš ŽelezníkFoto Barbora Reichová (Sport)

    Velký slávistický smolař. Po zimním příchodu se v dubnu zranil, následovala operace kotníku a dlouhá pauza. Ve velké konkurenci se ani po uzdravení nedokázal prosadit do sestavy. Nezahořkl, na startu zimní přípravy chce o flek ve Slavii ještě zabojovat. Nicméně v případě 25letého forvarda je pravděpodobné, že zamíří na hostování. O někdejšího zlínského kapitána totiž je slušný zájem.

    „Železníka chce několik klubů, probíhají jednání. Chceme, aby hrál, protože vinou zranění se mu to u nás nepodařilo. Mám velkou radost, že se Lukáš vrátil, od konce září už je v plném tréninkovém zatížení. Potenciál v hráči pořád cítíme, ale jak jsem říkal - chceme, aby někde nastupoval,“ vysvětlil Krob.

    Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud