30. prosince 2016 • 12:18

Do Slavie jde Chorvat Alvir. Uspěl ve Slovinsku, zkoušel to v Atlétiku

Autor: pta, šf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zimní posilou fotbalové Slavie je opět cizinec. Po norském obránci Peru-Egilu Floovi přichází do Edenu dvaadvacetiletý chorvatský záložník Marko Alvir, který dosud působil ve slovinském Domžale. Jak informuje server slavistickenoviny, oznámil to na závěr dnešní valné hromady klubu ředitel Martin Krob, Slavia následně potvrdila jeho příchod na svých oficiálních stránkách.



Ve Slavii vidí v Alvirovi velkou perspektivu. "Jedná se o velký talent, kterého jsme dlouho a důkladně sledovali. Věříme, že bude pro náš tým posilou a ukáže, co v něm je," řekl Krob.

Také chorvatský záložník o přestup do Edenu velmi stál. „Myslím, že je to pro mě velký krok. Hodně jsem se o fungování klubu zajímal, udělal na mě velký dojem, znám zdejší ligu. Díval jsem se na posledních pět nebo šest zápasů," uvedl chorvatský středopolař po podpisu smlouvy.

Do Slavie přichází s cílem uspět nejen v domácí soutěži. „První cíl je vyhrát ligu a druhý základní skupina Ligy mistrů nebo aspoň Evropské ligy. To je můj sen už z doby, kdy jsem začínal hrát fotbal," uvedl po podpisu tříleté smlouvy.

VIDEO | Slavia představuje Marka Alvira

Alvir začínal s fotbalem v rodném Záhřebu, kde nastoupoval NK a Dinamo, odkud na podzim 2013 v devatenácti letech odešel zkusit štěstí v třetím týmu madridského Atlétika. „Byla to pozitivní zkušenost. Poznáte nároky, jaké mají na nejvyšší úrovni v zahraničí,“ řekl pro klubový web. Ke španělskému fotbalu zjevně vzhlíží, jeho nejoblíbenějším klubem je FC Barcelona a vzorem její režisér Iniesta. Loni v létě nicméně z Madridu odešel a objevil se v Domžale.

„Dokáže pokrýt velkou část hřiště. Jeho kariéra se trochu zabrzdila, ale věříme, že se zase dostane do formy,“ řekl tehdy klubový sportovní ředitel Matej Oražem. „Přišel jsem udělat krok dopředu. Je to pro mě skvělý odrazový můstek, budu mnohem více na očích velkým klubům,“ naplánoval si Alvir.

V třetím týmu slovinské ligy, v němž byl jeho spoluhráčem útočník Elvis Bratanovič známý z působení v Teplicích či Bohemians, platil mladík s číslem 77 na zádech jako platný hráč v defenzivě i ofenzivě. V nynější sezoně měl na kontě už osm gólů.

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud