24. ledna 2017 • 14:30

Sparta - Ružomberok 5:0. Konaté se v přípravě podílel na čtyřech gólech

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty pokračují v zimní přípravě v dobrých výkonech. V úterním duelu v Praze na hřišti Meteoru rozdrtili pátý celek slovenské ligy Ružomberok 5:0 a ani ve čtvrtém lednovém duelu nenašli přemožitele. Na čtyřech gólech se podílel Tiémoko Konaté.



Ofenzivní záložník z Pobřeží slonoviny, který bojuje o novou šanci ve Spartě poté, co si na podzim chtěl vymoci přestup, patřil k začátku dnešního duelu k nejlepším hráčům. Ve 26. minutě nejprve vybojoval penaltu, kterou proměnil Bořek Dočkal, a ještě do přestávky po pěkné akci přihrál na gól Lukáši Julišovi.

V 51. minutě se Konaté prosadil i brankově technickou střelou z hranice vápna k tyči. Sparta po přestávce prostřídala řadu hlavně zkušenějších hráčů, přesto i v druhé půli nadále dominovala.

Strkanice, loket i kopanec! Mazuch se střetl s exsparťanem Lačným - čtěte ZDE »

Strkanice, loket i kopanec! Mazuch se střetl s exsparťanem Lačným
Video se připravuje ...

V 63. minutě zvýšil po rohu dalekonosnou technickou ranou za šestnáctkou Rus Vjačeslav Karavajev a v 66. minutě po další Konatého přihrávce skóroval Aleš Čermák.

V 71. minutě po červené kartě musel ze hřiště Mazuch, ale vzhledem k tomu, že šlo o přípravný duel, nemuseli Letenští do deseti a na umělý trávník se vrátil Čermák. V závěru ještě Konaté vybojoval další penaltu, ale Michal Kadlec branku minul.

Sparta výhrou 5:0 navázala na sobotní dvě vítězství 4:0 nad Teplicemi a 5:1 nad Ústím nad Labem. Předtím na soustředění ve Španělsku remizovala s německým Freiburgem 0:0.

Požár: Víme, co Konaté umí. Na jaře nám pomůže
Video se připravuje ...

Tiémoko Konaté se po návratu do prvního týmu jeví velmi dobře
Tiémoko Konaté se po návratu do prvního týmu jeví velmi dobře

Sparta Praha - Ružomberok 5:0 (2:0)

Branky: 26. Dočkal z pen., 38. Juliš, 51. Konaté, 63. Karavajev, 66. Čermák.

Sestava Sparty: Koubek (46. Budinský) - Sáček, Mazuch (72. Čermák), Holek (46. M. Kadlec), Hybš (50. Vatajelu) - Konaté, Mareček (46. Havelka), Čermák (69. Dudl), Néstor (59. Mustedanagič) - Dočkal (46. Ch. Frýdek) - Juliš (46. Karavajev). Trenér: Požár.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sáček: Pravý bek? Beru to jako cestu do sestavy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud