Stanislav Hrabě
31. ledna 2017 • 11:30

Kdy dojde na dohrávku? Termíny Bohemians jsou účelové, tvrdí Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco termín odloženého utkání 16. kola ePojisteni.cz ligy Jablonec-Hradec Králové nevzbuzuje rozepře (úterý 14. března či středa 15. března), druhý na podzim nehraný duel Bohemians–Plzeň hledá termín a provázejí ho spory. „Animozita mezi kluby je zřejmá,“ připomíná Tomáš Bárta, výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace, že utkání se neuskutečnilo, protože domácí loni v prosinci nezajistili regulérní plochu.



Bohemians navrhli odehrát odložený zápas posledního podzimního kola s Plzní začátkem března, obhájci titulu se to nelíbí. „Ponecháme to na rozhodnutí řídícího orgánu soutěže,“ sděluje Václav Hanzlík, tiskový mluvčí obhájce titulu.

„Klokani“ jako pořadatel nehraného prosincového zápasu měli za úkol navrhnout náhradní termín. „Zaslali jsme dokonce dva, 1. března nebo 8. března, aby si soupeř mohl vybrat,“ potvrzuje splněnou povinnost Miroslav Držmíšek, sportovní ředitel klubu z Ďolíčku. Protivníkovi se však ani jeden nelíbil.

„S navrhovanými termíny ze strany domácího týmu nesouhlasíme, jsou podle nás účelové,“ uvádí tiskový mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík. „Na přelomu března nás čekají dvě venkovní utkání v řadě (25. února Zlín a 4. března Slavia), bylo by velmi složité vložit mezi ně třetí venkovní zápas,“ vysvětluje. „Vše tedy ponecháváme na rozhodnutí řídícího orgánu soutěže.“

Na Bohemce se hrát nedalo, na Spartě byl trávník v pořádku
Video se připravuje ...

Komu dá LFA přednost? V mírné výhodě by měla být Plzeň. Ne kvůli tomu, že obhajuje titul a znovu vede nejvyšší soutěž, ale Bohemians nezajistili, aby se utkání řádně sehrálo v původním termínu, protože dostatečně neprohřáli hrací plochu a nepřipravili ji k zápasu.
„Bohemians byli viníci, což jasně konstatovala disciplinární komise a klub potrestala (pokuta 350 tisíc korun),“ potvrzuje Bárta.

Pro pražský klub však mluví vyšší vytíženost, protože je na rozdíl od Plzně účastníkem závěrečných kol domácího poháru MOL Cupu, kdežto Plzeň padla v Opavě.  „Z toho důvodu nejdeme do dubna, kdy jsou na programu čtvrtfinálové zápasy,“ upozorňuje Bárta, že termínů není nadbytek. Navíc je zájem sehrát odložená utkání co nejdříve, aby to nenarušovalo regulérnost závěru ePojisteni.cz ligy.

Do hry ovšem vstupuje mocný subjekt – Česká televize. „Podle smlouvy má vybrán určitý počet utkání a duel Bohemians–Plzeň mezi ně patřil,“ upozorňuje Bárta. „V nejbližších dnech se má její management vyjádřit, zda nadále o tento zápas stojí a který termín by jim vyhovoval,“ zdůrazňuje s dovětkem, že veřejnoprávní sdělovací prostředek bude mít v této záležitosti patrně hlavní slovo. „Rozhodnutí by mělo padnout do konce týdne,“ slibuje.

Druhý odložený souboj Jablonec–Hradec Králové takové složitosti neprovázejí. Domácí navrhli středu 15. března v 18.00, hosté se ozvali, že by jim lépe vyhovovalo hrát o den dřív. „Ke shodě ale určitě dojde,“ věří Bárta.

Ligový podzim v 60 sekundách: FC Viktoria Plzeň
Video se připravuje ...

Ligový podzim v 60 sekundách: Bohemians 1905
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud