4. února 2017 • 17:17

Van Kessel jde ze Slavie hostovat do Gdaňsku. Potká tam exsparťana Paixaa

Autor: iSport.cz, pod, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Gino van Kessel odchází po půl roce ze Slavie, na jaře bude hostovat v polském Gdaňsku, kam už odcestoval. Jeho nový klub za hostování nic nezaplatí a v létě ho bude moci koupit. Opce by měla být ve výši minimálně jednoho milionu eur. Van Kessel v polském klubu mimo jiné potká bývalého hráče Sparty Marca Paixaa, dalšího hráče, který v české nejvyšší soutěže nenaplnil očekávání do něj vkládaná.



Gino van Kessel přestoupil do Slavie v létě z Trenčína za rekordní částku kolem 35 milionů korun. Jenže v pražském klubu se příliš neprosadil, pod trenérem Jaroslavem Šilhavým byl dokonce někdy na tribuně a zkušený kouč s ním pro jaro nepočítá.

Třiadvacetiletý fotbalista se tak pokusí opět nastartovat v Polsku. Slavia ho pouští na půlroční hostování do Gdaňsku podle informací iSport.cz zdarma, polský klub může po sezoně využít sjednanou opci. V Gdaňsku by měl Van Kessel dostat více prostoru.

"Chtěl bych se vrátit do střelecké formy, jakou jsem měl na Slovensku. Jsem ambiciózní hráč a mám jen ty nejvyšší cíle," uvedl Van Kessel na internetových stránkách druhého celku polské ligy.

„Klub nad Ginem rozhodně nezlomil hůl. Běžně se stává, že hráči potřebují na aklimatizaci nebo zapadnutí do herního systému klubu delší čas. Je však jisté, že se ve Slavii v konkurenci Milana Škody a Murise Mešanoviče do základní sestavy na hřiště nedostane a u tak drahého hráče klub potřebuje, aby hrál," vysvětlil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík , proč Van Kessel odchází.

Za Slavii odehrál v české lize sedm zápasů a vstřelil dva góly. K tomu přidal jednu branku v pěti zápasech předkola Evropské ligy a jednou se trefil také v domácím poháru.

Minulé léto se přitom o Van Kessela zajímal také největší rival Slavie pražská Sparta. Ta ale nakonec ztratila zájem kvůli vysoké ceně. „Naše představa o odstupném se diametrálně lišila od nabídky Slavie. Ta nakonec zaplatila asi dvakrát tolik, než bychom byli ochotni zaplatit my,“ prozradil generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Neviděli jsme ve Van Kesselovi tak velký potenciál, abychom šli do takové investice. Takže jsme se nakonec v tom závodu nijak neangažovali. A co vím, tak v Trenčíně byli s nabídkou Slavie hodně, hodně spokojení,“ dodal.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud