Michal Koštuřík
4. února 2017 • 18:12

Zlín sahal po remíze s Razgradem. Měli neskutečné šlehy, říkal Fantiš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Závěrečný brejk - a Fastav Zlín přišel o remízu s bulharským gigantem Ludogorcem Razgrad. Na soustředění v Turecku absolvoval Páníkův výběr zkoušku z fotbalové dospělosti. A obstál. „Tohle vždycky zamrzí. Už jsme měli remízu v rukách,“ povzdechl si kouč Bohumil Páník po porážce 1:2. Soupeř, chystající se na čtvrtfinále EL s dánským FC Kodaň, vstřelil vítězný gól v čase 89.46 min. Za chvíli sudí ukončil v dešti zápas. 



Zlínští byli naštvaní. Zbytečnou chybou na levé straně se připravili o cenný výsledek, který mohli ukázat Evropě. Předtím neproměnil střídající mladík Tomáš Masař hlavičkou nadějnou šanci, pálil nad. A přišel trest, do něhož byl dvacetiletý talent také namotaný.

„Je to velká škoda, odehráli jsme velmi slušné utkání. Myslím, že jsme byli Razgradu rovnocenným soupeřem. Měli jsme hodně náznaků, slibných situací. Zatím nám to tam moc nepadá, ale když budeme takto hrát v sezoně, výsledky přijdou,“ líčil útočník Antonín Fantiš.

Ligový podzim v 60 sekundách: Zlín
Video se připravuje ...

Hrotovou dvojici Dame Diop-Fantiš kouč chválil. První z nich se prosadil i střelecky. „Hráli výborně dopředu i dozadu. To je příslib. Snad už bude Tonda zdravý a odevzdá nám to, co v něm vidíme a proč jsme ho sem přivedli,“ poukázal Páník na neustálé zdravotní patálie čtyřiadvacetiletého smolaře.  

Po pauze bulharský mistr hrábnul, vytempoval hru. Protivníkovi v dlouhých úsecích hry nepůjčil balon. Názorně předvedl, že je výkonnostně přece jen výš. „Když nám vylezou z kontra presu, mají bleskový a vražedný přechod. Několikrát nám to ukázali. Ta kvalita tam musí být. Je to mužstvo nabité rychlými a technicky zdatnými hráči,“ viděl zřetelně Páník.

Proti silným týmům s dobrou organizací hry

Čtvrtý celek ePojištění.cz ligy si musel pomoci správnou taktikou a disciplínou. Na kombinační rejdy neměl ve druhé půli prostor. Valilo se to na jeho bránu. „Tohle je problém celého českého fotbalu, je vidět i na nároďáku. My Češi musíme hrát organizovaně, s chytrostí. Jinak se takovým týmům nevyrovnáme,“ uvědomoval si Fantiš.

„Oni ve druhém poločase ještě víc přidali. V prvním se mi zdálo, že si chtěli jen tak zahrát. A zjistili, že to s námi nejde. Tak zabrali, druhá půle byla těžší. Vždycky je nepříjemné hrát bez míče. Ale zase jsme si zkusili posuny, organizaci hry. Z toho bude mít asi trenér radost,“ usmál se.  

Když se borci Razgradu opřeli do míče, letěl jako dělová koule. Ostré centry, utažené střely k tyčím…Brankář Stanislav Dostál předvedl několik perfektních zákroků. Také Fantiš koukal, jak prudce může balon létat. „Toho jsem si všiml už u prvního týmu, se kterým jsme tady hráli (Kajrat Almaty). Ti měli taky neskutečné šlehy,“ pronesl s obdivem.

Protivníka kvalit účastníka Ligy mistrů dosud potkal v kariéře jen jednou. Před několika lety nastoupil v přípravě proti ruské Machačkale v době největšího rozkvětu. „Byl tam ještě Roberto Carlos, měli peníze a hráli super fotbal. To bylo asi srovnatelné s Razgradem. Super test, super hřiště,“ kochal se dnešním zážitkem.

„U takových týmů nepoznáte, jestli vystřídali. Naopak, noví hráči bojují o fleky a jejich kvalita je tak vysoká, že to vypadá, že zaberou. Oni ale nezaberou. Jen tam přijdou noví čerství hráči, kteří vnesou do hry dynamiku,“ připojil Páník.  

Přesto jeho výběr odešel z drsného testu s hlavou nahoře.

Ludogorec Razgrad - Fastav Zlín 2:1 (0:1)
Branky: 47. Keserü, 90. Quixada - 30. Diop.

Sestava Zlína: Dostál - Pazdera (65. Holík), Jugas, Gajič, Matejov - Kopečný - Živulič, Traore, Štípek (80. Masař) - Diop, Fantiš. Trenér: Páník.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud