Radek Špryňar
10. února 2017 • 15:45

Co ukázala příprava Plzně? Ivanschitz se rozjíždí, Krmenčík zatím spí

Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeňští fotbalisté se radují z jedné z branek proti Dacii KišiněvPlzeňští fotbalisté se radují z jedné z branek proti Dacii KišiněvFOTO: Michal Beránek Sport

    Fotbalisté Plzně vstoupí do jarní části ePojisteni.cz ligy v roli lídra tabulky a budou odrážet útoky nejbližších pronásledovatelů. Svěřenci Romana Pivarníka si v zimní přípravě prokázali pevnou defenzivu i stoupající formu Andrease Ivanschitze, ale mají také co zlepšovat. Za co si Západočeší zaslouží pochvalu a co musí zlepšit?

  • Plus: Defenzivní zeď

    Plzeňští fotbalisté na konci utkání s CSKA Moskva, které skončilo remízou 0:0Foto fcviktoria.cz

    I když Viktoria dostala od Tedžonu dva góly, nic to nemění na tom, že vzadu je celkem čisto. Klíčoví muži Pivarníkovy defenzivní skály jsou fit, což je velký rozdíl oproti závěru podzimu. V posledních pěti přípravných zápasech dostala Plzeň jen tři branky. Vynulovala i CSKA.

  • Plus: Příchod Ivanschitze

    Plzeňská zimní posila Andreas Ivanschitz navlékl v zápase s Dacií Kišiněv kapitánskou páskuFoto Michal Beránek Sport

    Podzimní mistr urval v transferovém okně luxusní posilu. Bývalý kapitán rakouské reprezentace sice přišel do Plzně po fyzické stránce trochu zaostalý, nicméně benzin do nádrže postupně dočepoval. V generálce proti Tedžonu odehrál na pozici podhrota celý zápas.

  • Plus: Zima (téměř) bez zranění

    První trénink fotbalové Viktorie Plzeň v roce 2017.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Pro Viktorii strašně důležité zjištění. Jediným odpadlíkem byl už na začátku ledna talentovaný slovenský záložník Martin Chrien a stoper Jan Baránek. Jinak může trenér Pivarník před prvním ligovým víkendem vybírat sestavu z kompletního kádru, který podle jeho slov není úplně široký.

  • Minus: Spící Krmenčík

    Plzeňský útočník Michael Krmenčík v utkání s CSKA MoskvaFoto fcviktoria.cz

    Na podzim se stal kometou ligy, která zasvítila i v reprezentačním triku. Příprava mu ale hrubě nevyšla. Jedinou branku vstřelil Wiesbadenu. Místo, aby trhal sítě, lomil rukama nad zahozenými šancemi. Na jeho místo v útoku se hlasitě tlačí Tomáš Poznar, v zimě střelec pěti branek.

  • Minus: Málo kousavé kraje

    Plzeňský záložník Milan Petržela se probijí obranou KišiněvaFoto Michal Beránek Sport

    Vždy to byla chlouba Viktorie, rychlíci na stranách uměli udělat bengál v jakékoliv obraně a individuálními výpady ji donutit k chybám, případně ostrými centry generovat nebezpečné situace ve vápně. V přípravě to moc dobře neladilo. Kraje musí přidat.   

  • Minus: Zpackaná generálka

    Hráči jihokorejského Daejeonu se radují z branky do sítě Viktorie PlzeňFoto fcviktoria.cz

    Místo, aby Plzeň opustila herní soustředění ve Španělsku s dobrým pocitem a klidem před vstupem do jara, v hlavě jí jako červ bude hlodat pokažený zápas s Tedžonem. Navíc vyjma duelu s CSKA se nepoměřila s opravdovou kvalitou. Otázka zní: Jaká je vlastně forma Plzně? 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud