14. února 2017 • 12:23

Dočkal zůstává, Sparta odmítla Čínu. Ale zamyslet jsme se museli, řekl hráč

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před startem jara měl Bořek Dočkal nakročeno do Číny. V Praze dokonce proběhla minulý týden schůzka se zástupci nejmenovaného klubu. Nakonec ale Sparta řekla NE. A pohádkovou nabídku ve výši 175 milionů korun odmítla.



Jako první zveřejnil zprávu o neúspěšném jednání server idnes.cz. Informaci potvrdil pro iSport.cz také hráčův agent Viktor Kolář.

" Bořek Dočkal se netají přáním vyzkoušet si ještě angažmá v zahraničí, dlouhodobě tedy hledáme možné varianty zajímavé pro klub i pro hráče. Čína je velmi specifickým a zároveň nesmírně zajímavým trhem, který ovšem není snadné zaujmout. V tomto případě jsme byli úspěšní a můžeme potvrdit, že finální přestupová částka pro klub i plat nabídnutý hráči se pohybují v relacích, které se v následujících letech ve spojení s fotbalistou české nejvyšší soutěže velmi pravděpodobně nebudou opakovat," řekl Kolář.

O jaké cifry jde? Sparta mohla za Dočkala vyinkasovat neuvěřitelných 175 milionů korun a pro samotného hráče byl připraven plat kolem 70 milionů korun za rok.

Nikdo na nikoho netlačil

Sparta probírala přestup i s Dočkalem. "Nijak jsme na hráče ohledně přestupu netlačili a oceňuji, že ani Bořek nevyvíjel tlak na nás. Společně jsme dospěli k názoru, že tohle řešení je v tuto chvíli správné," řekl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

"Hrozně rychle to nabralo na obrátkách. Nabídka byla taková, že to oběma stranám nedalo, aby se nad ní alespoň nezamysleli a nepřemýšleli o ní," dodal Dočkal, který působí ve Spartě od srpna 2013 a patří ke klíčovým hráčům. V probíhající sezoně Evropské ligy je dokonce s šesti asistencemi nejlepším nahrávačem celé soutěže.

"Od začátku jsem chtěl mít čisté svědomí, aby se klub necítil ode mě pod tlakem. Takže jsem dal jasně najevo, že se dokážu smířit s tím, pokud by klub zaujal stanovisko, že mě uvolnit nechce," řekl osmadvacetiletý český reprezentant. "Chtěl jsem dát klubu svobodnou volbu, aby věděl, že ode mně nehrozí negativní reakce," dodal.

Vedení letenského klubu jednání nakonec zastavilo a upřednostnilo sportovní stránku. S Dočkalem chce bojovat o mistrovský titul a postup v Evropské lize přes ruský Rostov. První duel se hraje již tento čtvrtek.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Sazka Bet je novým generálním partnerem Sparty
Video se připravuje ...

Vezme Sparta Rosického do ruských mrazů? Rozhodujeme se, řekl Požár
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud