20. února 2017 • 17:23

Čínský klub to nevzdal, zase láká Dočkala. Navýšil nabídku pro Spartu

Autor: kub, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo, že tento příběh skončil. Možný přestup sparťanského záložníka Bořka Dočkala do Číny je ale opět na stole. Jak informoval iDnes.cz, klub Che-nan Ťi-na-jie opět obnovil aktivitu ohledně českého reprezentanta a snaží se zvrátit dosud neúspěšná jednání se Spartou exkluzivní nabídkou. Zatímco před startem jarní části podle informací deníku Sport přišel se 175 miliony korun, nyní by suma měla být ještě vyšší.



Před prvním utkání s Rostovem v play off Evropské ligy se rozhodla Sparta čínskou nabídku odmítnout. Po jednoznačné prohře 0:4, která snížila postupové naděje na minimum, se může situace změnit.

Třináctý tým poslední sezony čínské Super League se rozhodl ještě přihodit, přičemž už první čínská nabídka byla na české poměry nadstandardní a zahrnovala také hráčův plat ve výši 70 milionů korun ročně. „Oběma stranám nedalo, aby se nad tím alespoň nezamysleli a nepřemýšleli o ní," přiznal Dočkal . Nyní bude muset zauvažovat znovu.

Zájem o osmadvacetiletého záložníka zapadá do čínské přestupové ofenzivy, která začala v posledních měsících. Do nejlidnatější země světa se už povedlo přivést zvučná jména. Za necelé dvě miliardy korun zamířil z Chelsea do Šanghaje brazilský záložník Oscar. Z argentinského útočníka Carlose Téveze se zase v klubu Šanghaj Šech-chua stal nejlépe placený fotbalista světa s příjmem 721 tisíc eur týdně (19,5 milionu korun).

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud