20. února 2017 • 21:19

Souček po debutu za Liberec: Mohl jsem zůstat ve Slavii, ale chci hrát

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Tomáš Souček teprve v pátek zamířil ze Slavie na hostování do Liberce a dnes už v dresu Slovanu nastoupil rovnou v základní sestavě do dohrávky 17. ligového kola proti Zlínu. Jednadvacetiletý defenzivní záložník nechtěl v týmu z Edenu dělat náhradníka a věří, že se na severu Čech dobře rozehraje před červnovým evropským šampionátem jednadvacítek.



"Doufal jsem v to, že nastoupím. Proto jsem sem taky přišel, abych tu odehrál co nejvíc zápasů. Udělalo mi to radost, že hned po víkendu jsem hrál, a doufám, že jsem trenérovi stvrdil důvěru," řekl novinářům po remíze 0:0 Souček.

V minulé sezoně byl jednou z opor Slavie a se sedmi ligovými góly se stal druhým nejlepším střelcem vršovického týmu. Po výrazném posilování červenobílých a také vinou zranění ale vypadl ze základní sestavy a těžko by se prosazoval i na jaře.

"Bavili jsme se o tom, že bych ve Slavii mohl zůstat, kdybych chtěl. Ale asi bych čekal na šanci, chodil bych tam občas jako náhradník. Tahle pozice by mi nevyhovovala, chci hrát. Jsem mladý, potřebuji se vyhrát. Tak jsem šel do Liberce. Věřím, že se do Slavie určitě vrátím," podotkl Souček.

"S klukama ze Slavie jsem v kontaktu, Slavii přeju titul, ale teď jsem naplno v Liberci. Beru to určitě kladně, věřím, že je to dobrý krok. Liberec hraje i domácí pohár. Šel jsem sem, abych hrál co nejvíc zápasů a chci Liberec určitě zvednout. Máme před sebou taky Euro, takže se chci tady připravit na něj," prohlásil Souček.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Zlín 0:0. Střelci obou týmů spali
Video se připravuje ...

Toho, že vyměnil hru o titul se Slavií za boj o záchranu s aktuálně dvanáctým Libercem, nelituje. "Nebolelo mě to. Přibrzdilo mě zranění, toho lituji. Ale takový je život, teď jdu zase odznovu a doufám, že góly budu dávat tady v Liberci. A samotného mě to pozvedne," řekl Souček.

"Hrát o záchranu je pro mě další zkušenost, ještě jsem o ni nikdy nehrál. Doufám, že po dalších třech kolech už o záchranu pomalu hrát nebudeme a vyšplháme se výše," dodal Souček.

S novými spoluhráči neměl téměř žádný čas na sehrání, přesto patřil proti Zlínu k lepším hráčům na trávníku. "S klukama jsem měl dva tréninky, jeden v sobotu a jeden v neděli. Ještě nejsme sehraní, ale kluky znám. Jsou tu kluci ze Slavie, ze Žižkova, kde jsem byl, plno jich znám, takže v tom nebyl problém," konstatoval Souček.

Stoper Liberce Martin Latka v souboji
Stoper Liberce Martin Latka v souboji

Zná i trenéra Jindřicha Trpišovského, pod nímž hrával na Žižkově. "Je to pro mě výhoda, myslím, že vše bude klapat. Je tu super parta, je to založené na týmovosti a kvůli tomu jsem sem šel," uvedl Souček.

Jeho výkon chválil i Trpišovský. "Dorazil před dvěma dny a podal individuálně skvělý výkon. Byl pro nás strašně důležitý ve středu hřiště, vyhrál spoustu osobních soubojů," chválil kouč.

Liberec - Zlín: Potočného kulišárně chyběl kousek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud