23. února 2017 • 17:02

Kouč Slovácka Levý nesmí dva zápasy na lavičku, Daníček bez trestu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Slovácka Stanislav Levý nesmí dva zápasy na lavičku svého týmu a musí zaplatit pokutu 25 tisíc korun. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) kouče potrestala za nesportovní chování v sobotním utkání 17. kola první ligy s Jabloncem (0:0).



Levý se po vyloučení záložníka Slovácka Vlastimila Daníčka v 72. minutě pustil do výměny názorů s hlavním rozhodčím Jiřím Houdkem, který ho následně vykázal na tribunu. Osmapadesátiletý trenér kvůli tomu nebude moci vést mužstvo z Uherského Hradiště v sobotním duelu na hřišti Bohemians 1905 a poté doma s Brnem.

„Trenér prvoligového klubu nesmí sprostě nadávat rozhodčímu, i kdyby jeho rozhořčení bylo sebeoprávněnější,“ okomentoval výrok komise předseda Richard Baček.

Disciplinární komise ale zároveň na základě protestu Slovácka nezahájila řízení s Daníčkem a nebude ho za červenou kartou proti Jablonci trestat dodatečným zákazem činnosti. Podle stanoviska Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR totiž Houdek vyloučil Daníčka neoprávněně a měl mu udělit pouze žlutou kartu.

Slovácko - Jablonec: Daníček dostal červenou, na tribuny byl vykázán i trenér Levý
Video se připravuje ...

Fastav Zlín dostal pokutu 100 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu v podzimních domácích utkáních se Slavií (0:4) a Duklou (0:1). Disciplinárka zastavila řízení s vršovickým klubem kvůli chování jeho fanoušků ve Zlíně, ale bude se zabývat výtržnostmi slávistických příznivců a použitím pyrotechniky v sobotním domácím duelu s Jihlavou (2:0).

Za čtvrtou žlutou kartu v sezoně si standardně jednou nezahrají Ekvádorec Augusto Batioja z Jihlavy, Tomáš Přikryl z Mladé Boleslavi a jihlavský David Štěpánek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud