26. února 2017 • 13:00

Muži na hraně! Čtyři hvězdy Sparty, které to mají nejvíc nahnuté

Vstoupit do diskuse
0
  • Sparťané Michal Kadlec a Ondřej Mazuch brání hradeckého Adama VlkanovaSparťané Michal Kadlec a Ondřej Mazuch brání hradeckého Adama VlkanovaFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Spartě vstup do jara vůbec nevyšel. K mizernému vystoupení v Evropské lize s ruským Rostovem (0:4, 1:1) přidala vydřenou domácí ligovou výhru nad Bohemians 1:0. U jednoho z největších favoritů na titul tak můžou nastat změny v sestavě. Kdo to má v letenském týmu podle deníku Sport nejvíce nahnuté?

  • MICHAL KADLEC


    Michal Kadlec neměl při gólu Rostova čisté svědomíFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Zápasy: 30

    Minuty: 2 608

    Góly:1

    Karty: 5

    Pozice v týmu: Navzdory nepřesvědčivým výkonům je stále pevná. Není pravděpodobné, že by trenéři dokázali štědře placeného bývalého reprezentanta škrtnout ze základní sestavy. Alespoň nyní to podle různých indicií na Letné není téma.

    Názor Sportu: V minulosti se Letenští měli možnost opakovaně přesvědčit, že sázet na slavná jména na sklonku kariéry není správná cesta. Kadlec to potvrzuje. Nejde mu to, dělá laciné chyby. Otazník visí i nad jeho motivací. Místo mezi jedenácti vyvolenými by mít neměl.

    Zápas Jablonec - Sparta sledujte od 17.30 v přímém přenosu ZDE »

    Sparta - Bohemians: Michal Kadlec hlavičkoval po rohu doprostřed brány
    Video se připravuje ...

  • ONDŘEJ MAZUCH

    Na půdě dánského SönderjyskE je Sparta favoritemFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zápasy: 20

    Minuty: 1 710

    Góly: 1

    Karty: 5

    Pozice v týmu: Určitě ne tak pevná, jako v průběhu zimní přípravy. V očích Davida Holoubka byl Mazuch stoperem číslo jedna, jistotou zadních řad. Mladý kouč má pro důrazného obránce slabost. I přes sérii mizerných výkonů by nepřekvapilo, kdyby brzy dostal další šanci.

    Názor Sportu: Úvod jara jednoznačně potvrdil, že Mazuch nesplňuje alespoň základní podmínky, aby mohl být pro Spartu přínosem. Na evropskou úroveň nestačil, kromě rychlosti mu chybí i obratnost a kvalitní rozehrávka. I v soubojích s tuzemskou špičkou může zaostávat.

    Strkanice, loket i kopanec! Mazuch se střetl s exsparťanem Lačným
    Video se připravuje ...

  • LUKÁŠ VÁCHA


    Záložník Sparty Lukáš VáchaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zápasy: 11

    Minuty: 834

    Góly: 0

    Karty: 3

    Pozice v týmu: Už ne tak silná. Váchovi nepomohly často se opakující zdravotní problémy, navíc mu stejně jako mnoha dalším nevyšlo utkání na hřišti Rostova. Od té doby na výraznější příležitost čeká. S ohledem na chatrné zdraví sparťanské kabiny ale může záhy přijít.

    Názor Sportu: Zatím ho nelze zařadit do škatulky „na odpis“. Ačkoli jeho výkonnost v posledních měsících výrazně klesla, bylo to z velké části zapříčiněno i vleklými zdravotními trably. V konfrontaci se Sáčkem a Marečkem musí být až volba číslo tři.

    Vácha a Kadlec pod palbou dětí. Jak brání Spartu a kamarádí se slávisty?
    Video se připravuje ...

  • DAVID LAFATA


    Útočník Sparty David Lafata má problémy kvůli danímFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Zápasy: 29

    Minuty: 1 874

    Góly: 12

    Karty: 3

    Pozice v týmu: Stále silná. Na ruce má kapitánskou pásku, v kabině je jasná autorita. Ačkoli ho evropská konfrontace odsunula na vedlejší kolej, v lize by stále měl od trenérů dostávat velký prostor. Čekají se od něj góly, tak jako vždycky.

    Názor Sportu: Davida Lafaty, jako ho všichni známe, už se možná nedočkáme. Leccos naznačilo utkání proti Bohemians, do kterého se zkušený kanonýr vůbec nedostal. Ve výraznější šanci se neobjevil, v mezihře nevykazoval výraznější přínos. Těžké bitvy proti Plzni či Slavii už nemusí být pro něj.

    Lafata vybral PĚT tvrďáků z obrany: Bolí to od Hubníka, Holek se nezdá
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud