Jakub Dvořák
27. února 2017 • 04:55

Krize sparťanských stoperů: Kadlec opakuje hrubky, Mazuch je záhada

Vstoupit do diskuse
0
  • Sparta má problémy se stoperySparta má problémy se stoperyFOTO: Koláž iSport.cz

    Co trápí současnou Spartu? Jasně, nevyhrává. Nedává góly, ale především jí sráží laciné chyby vlastních stoperů. Na jaře si trenéři vyzkoušeli ve stoperských dvojicích všechny možné uchazeče, ale nikdo neoplývá takovou formou, kterou Letenští nutně potřebují. A znát to bylo i v nedělním ligovém duelu v Jablonci, kdy domácí vstřelili gól po chybách obrany rovnou třikrát. "Stopeři? To je problém, který si uvědomujeme. Bohužel," hodnotil po zápase výkon svých svěřenců David Holoubek pro O2 TV. Podívejte se, jak si střední obránci pražského celku na jaře zatím vedou.

  • Michal Kadlec

    Zápasy v sezoně 16/17: 31

    Minuty v sezoně 16/17: 2 698

    Na jaře toho odehrál ze všech nejvíc. Nastoupil jak ve dvojzápase s Rostovem, tak i v obou ligových duelech. Jenže s formou si v zimní přípravě rozhodně nepotykal. Sparťanští trenéři jeho zařazení zdůvodňují tím, že disponuje rychlostí, ale ta lze využít pouze při sprintových soubojích. Co se týká  rozehrávky, osobních soubojů a kreativity, je na tom obránce s reprezentačními zkušenostmi aktuálně velmi špatně. V neděli byl u první branky Jablonce, když prohrál souboj s útočníkem Doležalem a odražený míč napálil Mehanovič za Koubkova záda.

    Jablonec - Sparta: Mehanovič z dálky propálil Koubka a Jablonec vede 1:0
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Mazuch

    Zápasy v sezoně 16/17: 20

    Minuty v sezoně 16/17: 1 710

    Týkaly se ho pouze zápasy v Evropské lize proti Rostovu, ale řízný stoper propadl. V obou duelech nestíhal, nachomýtl se k inkasovaným brankám a v domácí odvetě dokonce o poločase střídal. Trenér Požár to vysvětloval tím, že měl zdravotní komplikace. Do Jablonce následně s týmem ani neodcestoval. Jeho pokles formy je velkou záhadou, jelikož podzimní část sezony i zimní přípravu odehrál velmi dobře.

    Na inkasovaném gólu měli svůj podíl Tomáš Koubek i Ondřej MazuchFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Mario Holek

    Zápasy v sezoně 16/17: 28

    Minuty v sezoně 16/17: 2 433

    Figuroval v prvním jarním domácím utkání proti Bohemians, odvetě s Rostovem a v posledním duelu v Jablonci. Jistě však zrovna nepůsobí. Stejně jako Mazuch a Kadlec má pomalou rozehrávku, chybí mu odvaha k přímočarým přihrávkám dopředu, místo kterých často volí pasy do stran nebo až k brankáři. V Jablonci se podepsal pod druhý gól Mehanoviče, když jej nechal zcela volného za svými zády.

    Jablonec - Sparta: A zase Mehanovič – naběhl za stopery a je to 2:0
    Video se připravuje ...

  • Costa

    Zápasy v sezoně 16/17: 27

    Minuty v sezoně 16/17: 2 082

    Jeho výhodou je, že dokáže kromě krajního obránce zastat post i stopera. Na jaře si to zatím vyzkoušel ve druhém poločase úvodního utkání play off Evropské ligy, kde se trenéři snažili zastavit valící se pohromu. Proti Jablonci však k této variantě nemohlo dojít. Ještě v průběhu prvního poločasu si přivodil svalové zranění a místo něho musel na levý kraj obrany nastoupit náhradník Matěj Hybš. Reprezentant Zimbabwe se tak přidal k Ondřeji Mazuchovi a zimní posile Davidu Hovorkovi, kteří rovněž nejsou fit.

    Jablonec - Sparta: Problémy pro Spartu – Costa se zranil a musí střídat
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud