9. března 2017 • 12:22

Šéf českých sudích dohlížel na Barcelonu: Nikdy na to nezapomenu

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úchvatné osmifinále Ligy mistrů na Camp Nou mezi Barcelonou a PSG (6:1) mělo i českou stopu. Z pozice delegáta UEFA na strhující bitvu přímo na stadionu dohlížel i předseda komise rozhodčích FAČR Michal Listkiewicz. "Zápas mně přinesl jeden z největších zážitků," uvedl šéf českých sudích.



Listkiewicz se ze své funkce nemůže vyjadřovat ke konkrétním verdiktům hlavního rozhodčího, které po utkání přinesly mnoho debat. Hodnocení arbitrů má při zápasech UEFA na starosti tzv. Referee Observer, kterým pro odvetu osmifinále Ligy mistrů byl László Vagner z Maďarska.

Listkiewicz plnul v Barceloně roli delegáta – dohlížel primárně na jiné než rozhodcovské záležitosti, například bezpečnost nebo chování fanoušků.

„Zápas mně přinesl jeden z největších zážitků, a to jsem s fotbalem už zažil opravdu hodně. Vyprodaný stadion, neskutečná atmosféra vyprodaného Nou Campu i neuvěřitelně dramatický závěr, to si budu navždy pamatovat," popsal někdejší předseda Polské fotbalové asociace.

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - PSG 6:1. Úžasná jízda i sporné penalty
Video se připravuje ...

"Takový obrat ve skóre se zapíše do dějin a euforie domácích na stadionu tomu naprosto odpovídala. Dokážu se vžít i do pocitů hráčů a fanoušků PSG, kteří byli opravdu blízko postupu. A oceňuju i to, jak férově po skončení přijali konečný výsledek," zdůraznil.

Podle Listkiewicze proběhla noc po utkání v Barceloně v klidu, zklamaní fanoušci PSG si nevybíjeli frustraci ze ztraceného zápasu. K nepokojům došlo až na letišti v Paříži, kde si zklamaní příznivci počkali na hráče PSG. Více čtěte ZDE » 

"Nezaznamenal jsem jediný incident, ať na stadionu, nebo mimo něj. Večer jsem ještě procházel barcelonskými ulicemi a všiml si mnoha hloučků, kde debatovali barcelonští i pařížští fandové. To je příkladné a určitě to umocnilo můj obrovský dojem ze středečního večera," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud