13. března 2017 • 15:53

Vrba řeší budoucnost. Chce se vrátit k fotbalu, v Česku ho zajímají 4 kluby

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě se odhodlali k velkému třesku. Po prohře v Mladé Boleslavi u prvního týmu skončili Tomáš Požár a David Holoubek. Zatím mužstvo vedou asistenti Hejkal a Svoboda, ale co bude dál? Dojde snad na angažování Pavla Vrby, se kterým klub v minulých týdnech jednal? "V brzké době chci opět do fotbalu vstoupit," prozradil trenér v rozhovoru pro Moravskoslezský deník.



Sparta už podruhé v sezoně hledá trenéra. Éra Davida Holoubka krytá Tomášem Požárem nevyšla, vedneí klubu se rozhodlo konat. Dvojice u prvního týmu v pondělí skončila a v letenských kancelářích se vymýšlí, co dál.

Logicky přichází na přetřes jméno Pavla Vrby . Úspěšný kouč je po angažmá v Machačkale volný, se Spartou už jednal, ale dosud k dohodě nedošlo. "V současné době jsou v Česku tři, čtyři dobré a zajímavé adresy. Proto bych nespecifikoval jenom Spartu," uvedl Vrba pro Moravskoslezský deník.

V Česku pro ambiciózního trenéra připadá krom Sparty v úvahu určitě Plzeň, kde zažil veleúspěšnou éru, případně nadupaná Slavia. Oba týmy ale trenéry mají - u lídra ze Slavie má pevnou pozici Jaroslav Šilhavý , v Plzni (zatím) důvěřují Romanu Pivarníkovi. Přesto i na západě Čech zůstávají s Vrbou v kontaktu.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 1:0. Zmar Letenských, střelec Da Silva a řádění chuligánů
Video se připravuje ...

"Nyní mám od trénování delší pauzu, která je pro mě pozitivní. Přiznávám ale, že v brzké době chci opět do fotbalu vstoupit. Zda to bude ještě v tomto měsíci nebo v létě, není podstatné. Chci se zapojit do fotbalového dění a trénovat," prozradil Vrba.

Úspěšný kouč ale má k dispozici víc variant, než kluby v Česku. V Rusku si navzdory brzkému konci neudělal špatné renomé a není vyloučené, že mu na stole nepřistane nová nabídka z tamní soutěže.

"Nebudu tvrdit, že bych se do Ruska nevrátil. Dnes bych nešel do ruské ligy,
jak tomu bylo po mistrovství Evropy, kdy jsem nevěděl, do čeho jdu, jak to tam
funguje. Z tohoto pohledu ruskou ligu znám, vím, které kluby jsou pro mě
zárukou toho, že bych do toho šel. Dnes bych některé kluby odmítl, jako třeba
Tomsk," řekl Vrba.

Vedením Sparty jsou pověřeni asistenti Zdeněk Svoboda a Stanislav Hejkal. V púátek hraje Sparta doma se Zlínem, pak následuje reprezentační přestávka. V té době už letenský klub může mít nového kouče.

Bude to Pavel Vrba, nebo jiní adepti? 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud