Jakub Dvořák
28. března 2017 • 15:11

Šilhavý před derby: Trénovali jsme v osmi lidech, hovor s Radou vynechám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po osmi letech jdou do derby zase z pozice favorita. Fotbalisté Slavie na jaře válí, svými výkony baví fanoušky a před nedělním šlágrem mají na Spartu v lize náskok luxusních devět bodů. Přesto si trenér červenobílých Jaroslav Šilhavý myslí, že je rival z Letné ve výhodě. „V tomto utkání se mohou nastartovat, navíc my během reprezentační pauzy trénovali v osmi lidech,“ řekl v úterý na setkání s médii.



Dlouho byla v největším tuzemském utkání za otloukánka. Ačkoliv tradiční klišé zní, že souboj pražských S favorita nemá, z pohledu postavení v tabulce a aktuální formy, má nyní navrch Slavia.

Trenér Jaroslav Šilhavý však krotí euforii. „Bodové postavení v tabulce a forma nehraje roli. Pro Spartu je tento zápas lepší, než kdyby hráli s někým jiným. Derby je v tomhle specifické, v tomhle utkání se mohou nastartovat, a když neuspějí, tak si řeknou: ‚OK, čekalo se to‘,“ myslí si.

Během reprezentační pauzy měl v Edenu k dispozici jen torzo týmu a na tréninku byste nedali dohromady celou jedenáctku. Stále však chybí několik jmen."Reprezentace našich hráčů nám přinesla i starosti. Trénovali jsme v osmi lidech," líčil Šilhavý. Až v úterý se kádr sešel ve větším počtu.

Kdo chybí Slavii  před derby
Zranění Reprezentují Karetní tresty
 Švento Ngadeu Sýkora
Alvir  Deli (připojí se v úterý)  Bořil 
  Mingazov   

Stoper Simon Deli, který v pondělí reprezentoval Pobřeží slonoviny, do Prahy dorazil až v úterý. Ve stejný den zase hraje kamerunský obránce Michael Ngadeu v Bruselu utkání proti Guineji. A na tréninku scházel také z kvůli plnění reprezentačních povinností Ruslan Mingazov.

Co se týká českých reprezentantů ( Škoda , Hušbauer , Pavlenka Zmrhal, Barák, Sýkora a z jednadvacítky stoper Lüftner) ti už jsou v pořádku zpět. „Vrátili se v dobré náladě a zdraví, takže doufám, že si tu atmosféru přenesou i do klubu,“ usmíval se Šilhavý.

Šilhavý: S Petrem Radou jsme kamarádi, v neděli budeme soupeři
Video se připravuje ...

Zároveň si však slávistický kouč na početné zastoupení v reprezentaci na oko postěžoval. „V tomhle je Sparta ve výhodě. Když máte hráče pohromadě, tak příprava na zápas je daleko lepší,“ uvedl.

Šilhavý se na derby těší i z toho důvodu, že se potká se svým dlouholetým kamarádem Petrem Radou, jenž se stal kolo před reprezentační přestávkou, sparťanským trenérem.

„Máme spolu velmi dobrý vztah, občas si i zavoláme. Naposledy před jejich zápasem se Zlínem,“ prozradil trenér sešívaných. „Teď to ale asi vynecháme,“ dodal s úsměvem jemu typickým. „Byl jsem s ním v reprezentaci jako asistent a už tehdy jsem se od něj měl co učit,“ prohlásil na jeho adresu.

Mešanovič: Když chcete titul, každý zápas je povinnost vyhrát
Video se připravuje ...

Jaroslav Šilhavý coby trenér Slavie ještě nepoznal ligovou porážku
Jaroslav Šilhavý coby trenér Slavie ještě nepoznal ligovou porážku

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud